zazen (soto zen)

Olet tervetullut harjoittamaan zazenia uskontoon, ideologiaan tai elämänkatsomukseen katsomatta. Harjoitus perustuu japanilaisen mestari Dogenin (v. 1200-1253) opetuksiin. Dogenin aloittaman Soto-perinteen zazenin muoto on “shikantaza”, joka tarkoittaa kirjaimellisesti ”vain istumista”. Se on todellakin vain pelkkää seinään päin selkä suorana istumista, jossa ei tehdä, eikä tavoitella mitään.

Ohjaaja tulee paikalle tiistaisin klo 16.20 mennessä, jolloin ensikertalaisten olisi hyvä olla paikalla. Ovet suljetaan klo 16.35. Harjoitus alkaa, kun kaikki osallistujat ovat valmiit. Istumme puoli tuntia. Harjoituksen jälkeen voi olla lyhyt ohjaajan tai harjoittajan puhe tai muuta jutustelua. Tila on käytössä klo 17.30 saakka.

Tunnille ei ilmoittauduta ennakkoon. Mahdolliset poikkeukset tai harjoituksen peruutukset löydät parhaiten Joogakerttulin varausjärjestelmästä.

Harjoituksen järjestää Gudo Nishijiman perimyslinjassa zenopettaja Peter Roccan ohjauksessa harjoittava Larri Vermola. Joinain kertoina on mahdollista, että harjoituksen ohjaajana toimii toinen kokenut harjoittaja.

Voit halutessasi ottaa oman tyynyn (zafu) ja alustan (zabuton) mukaan. Voit myös käyttää tilasta löytyviä tyynyjä ja alustoja.

Osallistuminen ei maksa mitään. Vuokrakulujen kattamiseksi suositellaan pientä lahjoitusta (dana), esim. 5€ / kerta. Tunnille ei voi osallistua Joogakerttulin sarjakorteilla.