Yinjooga - viisi elementtiä pe 24.5. klo 16.45-19

Viisielementtiä.jpg

Kiinalaisen maailmankatsomuksen mukaan maailman asiat syntyivät qi:n (elämän energia) virratessa viiden vaiheen läpi. Nämä vaiheet, joita voi kutsua myös elementeiksi, ovat:
- puu (ylöspäin suuntautuva nuori uutta synnyttävä yang-energia)
- tuli (dynaaminen vahva ulospäin suuntautuva yang-energia)
- maa (keräävä vakauttava yin-energia)
- metalli (sisäänpäin suuntaava tiivistyvä yin-energia)
- vesi (laskeutuva salaperäinen ja virtaava yin-energia)

Viiden elementin teoria on keskeinen osa kiinalaista filosofiaa. Sen voi katsoa ulottuvan sekä luontoon että ihmiseen, jokaiselle elämänosalueelle. Ravintoa, lääketiedettä, pukeutumista, hyvinvointia ja joogaharjoitusta voidaan rytmittää, vahvistaa, tukea ja hoitaa viiden elementin teorian avulla. Jokaiseen elementtiin löytyvät vastineet myös ihmiskehosta, sisäelinten ja meridiaanien (eli energiakanavien) kautta. Myös ihmisen henkisyyttä ja psykologiaa voidaan tarkastella tämän teorian valossa.

Tällä erikoistunnilla käymme läpi koko kehon. Aloitamme käsillä olevasta vuodenajasta ja siihen liittyvästä elementistä ja matkaamme elementtien läpi kohdistaen asennot kutakin elementtiä vastaaviin energiakanaviin. Harjoituksen aikana ohjaaja kertoo missä energiakanavat sijaitsevat ja miten voit mieltä kohdistamalla lisätä harjoituksen syvyyttä.

Erikoistunnin hinta on kaksi kertamaksua (30 €/26 €) tai kaksi käyntikertaa Joogakerttulin prepaid-korteista. Hintaan sisältyy luomuteetä ja pientä naposteltavaa. Sitovat ilmoittautumiset ke 22.5. klo 24 mennessä sähköpostiin: joogakerttuli@gmail.com (tämän jälkeen peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, paikan voi antaa myös toiselle osallistujalle). Tunti pidetään jos osallistujia on vähintään kuusi.

Ohjaajana toimii Jonna Nykänen, jolla on joogaohjaajan (RYT300), äänimaljahoitajan ja hengitysohjaajan koulutusten lisäksi taustaa kiinalaisissa taistelulajeissa (kung fu ja tai chi).

Restoratiivinen jooga ja eteeriset öljyt pe 17.5. klo 18.30-20

59983440_2385540751770331_5589700962794078208_o.jpg

Tervetuloa hemmotteluun! Rauhoittavaa restoratiivista joogaa ja eteeristen öljyjen hentoja tuoksuja. Tunnin aikana jännitykset sulavat ja keho sekä mieli valmistautuvat uneen. Viivymme lempeissä asennoissa 5-20 min kerrallaan.
Ihana tilaisuus tulla arjen keskeltä pysähtymään ja lahjoittamaan aikaa itsensä kuuntelulle!

Restoratiivinen jooga on hoitava harjoitus, joka palauttaa elimistön voimavaroja ja aktivoi parasympaattista hermostoa sekä auttaa ehkäisemään stressiä.

Tälle joogamuodolle on tyypillistä runsas joogavälineiden käyttö kehon tukemiseksi ja rentoutumisen edistämiseksi (huovat, bolsterit, blokit). Venytyksen sijasta kehossa tuntuu lempeää avautumista. Sopii aloittelijallekin!

Pukeudu lämpimästi joustaviin vaatteisiin ja sukkiin. Voit ottaa lisävarusteeksi esim. oman silmätyynyn mukaan, mutta studioltamme löydät myös riittävän varustuksen.

Pilates ja selkä -työpaja la 18.5. klo 11-14

55927942_2525770980766347_7112260465429839872_n.jpg

Pilates ja selkä -syventävä työpaja

Lauantaina 18.5.2019 klo 11-14 Joogakerttulissa
hinta 35€
Ilmoittautuminen: annirissanen@gmail.com 13.5 mennessä

Pilates ja selkä -työpaja keskittyy selän hyvinvointiin. Kurssi sopii erityisesti niille, jotka haluavat tukea joogaliikkeiden tekemiseen turvallisesti sekä kaikille selänhyvinvoinnista kiinnostuneille. Aiempaa kokemusta pilateksesta ei tarvita.

Selän hyvinvoinnin peruspilarit ovat liikkuvuus, voima, lepo sekä hyvä toiminnallinen ryhti. Pilatesmenetelmän avulla opit pitämään huolta selästäsi. Kurssilla tehdään harjoitteita, jotka lisäävät selän liikkuvuutta ilman, että selkäranka joutuu rasitukselle. Liikkeet vahvistavat erityisesti syviä lihaksia sekä keskivartalon lihaksia, jolloin selkä vahvistuu turvallisella tavalla. Liikkeet tehdään tarkasti, jotta opit oikean tekniikan selän ojennukseen, taivutukseen sekä kiertoliikkeeseen. Ryhtiharjoitusten avulla vahvistetaan hyvää toiminnallista ryhtiä, joka tukee ergonomista kehonkäyttöä sekä ehkäisee rasitusvammojen syntymistä. Kurssilla tutustutaan pääpiirteittäin selän anatomiaan. Saat mukaasi harjoitusohjelman, jonka avulla voit jatkaa harjoittelua itsenäisesti.

Kurssin opettajana on Anni Rissanen. Hän on ohjannut pilatesta vuodesta 2009 ja opiskellut pilatesohjaajaksi Somatic Studiolla 2016-17. Hän on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakouluista 2009. Annilla on laaja kokemus kehollisuudesta tanssijan, tanssinopettajan ja pilatesohjaajan työn kautta. Hän on opettajana rauhallinen ja tarkka, tunnit ovat lempeän dynaamisia ja liikkeet tehdään ehdottomasti turvallisella tavalla. Pilates-harjoituksen avulla Anni on pitänyt huolta oman selkänsä hyvinvoinnista sekä löytänyt liikkumiseen vapautta.

lisätiedot www.virgiinia.com

Aamujoogaa väsyneille-kurssi

56424398_2362375150753558_3438216595707527168_o.jpg

Restoratiivinen aamujooga tuo uusia lisäkeinoja elpymiseen ja palautumiseen. Jos yöunesi on heikkoa, voimavarasi ovat vähissä tai haluat ennaltaehkäistä uupumista, tämä kurssi on sinulle. Säännöllinen harjoittelu tukee jaksamista.

Syvän ja elvyttävän tietoisen lepotilan aikaansaamiseksi keho tuetaan joogan apuvälineillä, kuten bolster-tyynyillä ja joogablokeilla. Asennoissa viivytään useita minuutteja.

Aamuharjoitukseen sisältyy myös joitakin aktiivisempia asentoja sekä hengitysharjoitus. Kehossa tuntuu lempeää avautumista ja mielikin saa levätä.

Kurssi sopii kaikille, myös joogan ensikertalaisille.

OPETTAJA

Kirsi Saivosalmi on kouluttautunut paitsi hathajoogan myös restoratiivisen joogan opettajaksi, jälkimmäinen joogamuodon kehittäjiin lukeutuvan Judith Lasaterin opissa ulkomailla. Kirsi ohjaa restoratiivisen joogan tunteja Joogakerttulissa ja kursseja myös muualla.

KENELLE
Kaikille, jotka haluavat vaalia voimavarojaan ja ehkäistä uupumusta. Mukaan voi tulla joogan nollakokemuksella, notkeutta ei tarvita. Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on väh. 6 hlöä (max. 10 hlöä).

MILLOIN
Perjantaisin 3.5., 10.5., 17.5., 24.5. ja 31.5. Kellonaika 10.00-11.30, paitsi 3.5. tunti on kello 8.30-9.40.

MISSÄ
Joogakerttulin viihtyisissä tiloissa Kerttulinkatu 16 b:ssä. Käytettävissä ovat ilman lisämaksua joogamatto ja kaikki joogan apuvälineet.

VARUSTEET
Lämmin joustava vaatetus ja sukat. Oma joogamatto on hyvä lisäpehmuste, mutta studiolla on kaikille yksi matto sekä joogavälineet.

HINTA: 79 € (74 € opiskelija, työtön, eläkeläinen).

Kurssimaksu suoritetaan etukäteen Joogakerttulin tilille ilmoittautumisen jälkeen.
Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin kaverillesi.
Yhden kurssikerran voi käydä korvaamassa jollakin viikkotunnillamme, mikäli olet estynyt tulemasta.

ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIEDOT:
joogakerttuli@gmail.com

Stressinehkäisyä restoratiivisella joogalla-työpaja ti 16.4. klo 18.45-20.45

55462333_2352467251744348_5940822265888243712_o.jpg

Restoratiivinen jooga tarjoaa uusia lisäkeinoja oman jaksamisen vaalimiseen ja palautumiseen. Harjoitteita on helppo soveltaa kotona, saat mukaan kaksi eripituista kokonaisuutta.

Syvän ja elvyttävän tietoisen lepotilan aikaansaamiseksi keho tuetaan joogan apuvälineillä, kuten bolster-tyynyillä ja joogablokeilla. Opit asettamaan ne juuri itsellesi sopivalla tavalla, mikä edistää rentoutumista.

Hermostoa rauhoittavaan harjoitukseen sisältyy myös hengitysharjoitus ja joitakin hieman aktiivisempia asentoja. Venytyksen sijasta kehossa tuntuu lempeää avautumista ja mieli saa hiljentyä.

Aloitamme opettajan 15-20 minuutin alustuksella, minkä jälkeen vuorossa on harjoitus.

VARUSTEET:
Lämmin, joustava vaatetus ja sukat. Voit ottaa myös oman silmätyynyn mukaan. Oma joogamatto on hyvä lisäpehmuste, mutta studiolla on kaikille yksi matto sekä joogavälineet maksutta käyttöön.

KENELLE:
Kaikille, jotka haluavat vaalia voimavarojaan ja ehkäistä stressiä.
Sopii sekä joogan ensikertalaisille että kokeneille joogeille. Asennot onnistuvat jokaiselta ja vaihtoehtoja on tarjolla.

HINTA:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa joogakortista (myös tutustumiskortti käy).
Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN:
Sähköpostitse joogakerttuli(at)gmail.com.
Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle).

OPETTAJA:

Opettaja Kirsi Saivosalmi on kouluttautunut sekä hathajoogan että restoratiivisen joogan opettajaksi, jälkimmäinen on joogamuodon kehittäjiin lukeutuvan Judith Lasaterin opissa. Kirsi ohjaa restoratiivisen joogan tunteja Joogakerttulissa ja kursseja myös muualla.

Syväsukellus yinjoogaan su 14.4. klo 14-16.15

Syväsukellusyiniinface.jpg

Oletko käynyt jo yinjoogatunneilla ja haluat tietää enemmän yinjoogan vaikutuksista? Tai oletko vasta silmäillyt yinjoogatunteja, mutta et ole uskaltautunut mukaan? Molemmissa tapauksissa tämä työpaja on sinulle!

Tässä työpajassa käymme läpi hieman tarkemmin meridiaani/vuodenaikapohjaista harjoittelua sekä tutkimme miten yinjooga voisi toimia meditaatioharjoituksena.

Teoriaosuuden (noin 45 min) lisäksi teemme harjoituksen, jossa saat uppoutua kokemaan yinjoogan vaikutuksia. Varusteiksi sopivat lämmin, joustava vaatetus ja sukat.

KENELLE:

Työpaja sopii kaikille, aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta siitä ei ole haittaa.

Asennoista löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto fyysiseen kuntoon tai kokoon katsomatta. Myös aiemmin yinjoogaa harjoittaneet saavat lisätietoa oman harjoittelunsa tueksi.

Työpaja toimii syventävänä jatkona syksyllä 2018 järjestettyyn Johdatus yinjoogaan -työpajaan (sisältö on eri). Osallistuminen tähän työpajaan ei edellytä edelliseen työpajaan osallistumista.

HINTA:

Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa 3x-, 5x-, 10x- tai 20x-joogakortista (vanha tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).

Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittaudu työpajaan sähköpostissamme viim to 11.4. joogakerttuli(at)gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle). Työpaja järjestetään mikäli osallistujia on väh. seitsemän (max osallistujamäärä 13).

OPETTAJA:

Työpajan ohjaa Jonna Nykänen, joka ohjaa Joogakerttulissa yinjoogatunteja. Jonna on suorittanut RYT100 yinjoogaopinnot Sebastian Pucellen ja Murielle Burellierin ohjauksessa

Inversio Workshop la 6.4. klo 11-13

53020144_2341576276166779_2073297859012198400_o.jpg

Tervetuloa tutustumaan ylösalaisin oleviin jooga-asanoihin pienin ja turvallisin, sinulle sopivin askelin Lauran johdatuksella. Parhaimmillaan ylösalaisin olevat asanat ovat vapauttavia ja nautinnollisia.

Hallitut ylösalaisin olevat asanat tasapainottavat niin mieltä kuin kehoa. Ylösalaisin olevat jooga-asanat saattavat aluksi tuntua pelottavilta, mutta harjoituksen kautta niistä tulee hallittuja ja ne poistavat stressiä, tasapainottavat hormoonitoimintaa, vähentävät ahdistusta sekä pelkoja. Ne vahvistavat hyvin monipuolisesti kehoa ja parantavat keskittymiskykyä.

Paikkoja rajoitetusti. Työpajaan otetaan mukaan max. 10 osallistujaa.

KENELLE: työpaja sopii kaikille ylösalaisin jooga-asennoista kiinnostuneille. Suositeltavaa on kuitenkin, että olet jo käynyt muutamilla joogatunneilla.

OHJAAJA: Laura Yli-Arvela on joogaopettaja (RYT250) ja äänimaljahoitaja.

OSALLISTUMISMAKSU: Työpajan hinta on joko 30 euroa tai kaksi käyntikertaa joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan)

ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTITSE: joogakerttuli@gmail.com

Yinjoogaa, flowjoogaa ja äänimaljoja 27.3. klo 17-18.15 ja 18.45-20.15

Yinmaljatflow.jpg

Tervetuloa Joogakerttulin kerran kuussa järjestettävään äänimaljakeskiviikkoon!

Luvassa on kaksi erilaista harjoitusta:
- lempeä flow + äänimaljat klo 17-18.15
- yinjooga + äänimaljat klo 18.45-20.15

Paikan tunnille voit varata osoitteessa: www.varaaheti.fi/joogakerttuli. Tunnin hinta on 15€/13€, voit myös maksaa Joogakerttulin joogakorteilla osallistumisesi (HUOM. tutustumiskortti ei käy maksuna näihin erikoistunteihin!). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa. Ohjaajana rekisteröity joogaohjaaja, hengitysohjaaja ja äänimaljahoitaja Jonna Nykänen.

Lempeä flow:
Hidas ja virtaava harjoitus, jossa pyritään avaamaan ja myös vahvistamaan kehoa. Tunnilla liikutaan oman hengityksen tahdissa kehoa kuunnellen. Etsimme kehoon ja mieleen tilaa
oman kehon luonnollisia rajoja hellästi venytellen. Tunti sisältää seisten ja istuen sekä lattiantasolla tehtäviä asanoita. Hengitysharjoitukset ja lyhyt meditaatiohetki viimeistelevät kehoa hellästi herättelevän ja mieltä rauhoittavan tunnin. Loppurentoutuksessa saat nauttia äänimaljojen syvälle menevästä ja hoitavasta äänestä. Tunti sopii hyvin aloittelijoille sekä kevyestä ja rauhallisesta, mutta liikkuvasta harjoituksesta nauttiville.

Yinjooga:
Yinjooga on rauhalliseen tahtiin etenevä, syvästi rentouttava harjoitus, jossa pysytään asanoissa noin 3-8 minuuttia. Viipyilevät, rennolla keholla tehtävät asanat auttavat lihaskalvoja toimimaan paremmin; heräilemään, uudistumaan ja vilkastuttamaan koko kehon aineenvaihduntaa. Kalvot ulottuvat kaikkialle kehossamme, ja kun kalvot ovat avoimia, liikkuvia ja elastisia, lihakset saavat käyttöönsä voimansa ja liikkuvuutensa, sisäelimillä on tilaa toimia ja nivelet liikkuvat soljuvasti.
Tämä hidastempoinen ja meditatiivinen harjoitus on tarpeellinen vastapaino kiireiselle arjellemme. Yintunnilla hermostomme asettuu levon tilaan ja harjoituksella on stressiä alentava vaikutus. Yinjooga voi parantaa ruuansulatusta, immuniteettia, unenlaatua sekä tasata hormoneja ja verenpainetta.

Molemmilla tunneilla saat asanaharjoituksesi höysteeksi äänimaljojen syvärentouttavan vaikutuksen. Tunti viimeistellään äänimaljakylvyllä, jossa saat vain ottaa hyvän asennon viltin alla ja antaa ääniaaltojen hoitaa ja huuhtoa kehon viimeisetkin jännitykset mennessään.

Lämpimästi tervetuloa ♥

Shindo-demotunti su 10.3. klo 16-17.30

52703749_2331021973888876_6790809492201144320_o.jpg

Shindo® on japanilainen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia ja -venytyksiä sekä hoitoja. Shindossa opetellaan päästämään irti suorittamisesta ja annetaan lupa rentoutumiselle. Hengitys, oman kehon kuuntelu ja viipyminen ovat olennaista shindossa.

Tunnin aikana tehdään rentoutusharjoituksia ja viivytään lempeissä venytysasennoissa, joissa voi löytää kokonaisvaltaisen rentouden. Harjoitukset auttavat vapautumaan kehon ja mielen jännityksistä ja tunnestressistä.

Omaleimainen osa Shindoa on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Tunnilla ohjaaja käy tukemassa liikkeitä ja auttaa syventämään rentoutta.

Tunnilla harjoituksiin yhdistetään myös rauhallisia jomon-venytyksiä, joissa aktivoidaan kehon energiakiertoa kiertoliikkeillä ja hengityksellä.

Shindon liikkeet ovat yksinkertaisia ja ne sopivat kaikenkuntoisille. Pukeudu joustaviin vaatteisiin, mielellään pitkät hihat ja lahkeet, sekä sukat.

Tunnin ohjaa Jomon-Shindo® -ohjaaja Elina Yamano.

Demon hinta 5€.

Paikkoja rajoitetusti, joten sitovat ilmoittautumiset ja lisätietoja: eyamano@gmail.com

Sydämellisesti tervetuloa!

Syvämeren äänirentoutus II Deep sea relaxation (60min.) 13.4. ja 20.4. klo 18.30-19.30

52918121_351776765425709_1693223541425569792_o.jpg

Joogakerttulissa jatkuu suosittu syvärentoutukseen keskittyvä Syvämeren äänirentoutusmatka.

Otamme Max. 14 osallistujaa iltoihin. Ilmoittautuminen sähköpostilla (myotavarahtely@gmail.com) tai yksityisviestillä.

Syvämeren äänirentoutuksessa uppoudumme syvärentoutukseen palleahengityksen, aaltohengityksen, kehonskannauksen ja visualisointiharjoitusten kautta. Kuuntelemme valaan laulua ja syvämeren äänimaisemaa akustisten instrumenttien kanssa. Äänimatkalla käytämme myös erilaisia perinteisiä äänihoitoon tarkoitettuja instrumentteja didgeridoosta gongiin kuin myös uudempia, kuten handpan (space drum). Syvärentoukseen tähtäävillä hengitys- ja visualisointiharjoituksilla voimme aktivoida parasympaattista hermostoa ja näin rauhoittaa stressaantuneen elimistön toimintoja. Syvä ja rauhallinen palleahengitys stimuloi vagushermoa, jolloin syke ja verenpaine laskevat. Jo muutama pitkä uloshengitys katkaisee stressireaktion.

Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja vesipullon. Mattoja löytyy paikan päältä.

Hinnasto:

20e/henkilö
15e/vähävaraiset, opiskelijat, eläkeläiset.

Maksu käteisellä.

Mahdollisuus myös ostaa 5x kortti = 50e tai 10x kortti = 100e tapahtumiimme.