Aamujoogaa väsyneille-kurssi

56424398_2362375150753558_3438216595707527168_o.jpg

Restoratiivinen aamujooga tuo uusia lisäkeinoja elpymiseen ja palautumiseen. Jos yöunesi on heikkoa, voimavarasi ovat vähissä tai haluat ennaltaehkäistä uupumista, tämä kurssi on sinulle. Säännöllinen harjoittelu tukee jaksamista.

Syvän ja elvyttävän tietoisen lepotilan aikaansaamiseksi keho tuetaan joogan apuvälineillä, kuten bolster-tyynyillä ja joogablokeilla. Asennoissa viivytään useita minuutteja.

Aamuharjoitukseen sisältyy myös joitakin aktiivisempia asentoja sekä hengitysharjoitus. Kehossa tuntuu lempeää avautumista ja mielikin saa levätä.

Kurssi sopii kaikille, myös joogan ensikertalaisille.

OPETTAJA

Kirsi Saivosalmi on kouluttautunut paitsi hathajoogan myös restoratiivisen joogan opettajaksi, jälkimmäinen joogamuodon kehittäjiin lukeutuvan Judith Lasaterin opissa ulkomailla. Kirsi ohjaa restoratiivisen joogan tunteja Joogakerttulissa ja kursseja myös muualla.

KENELLE
Kaikille, jotka haluavat vaalia voimavarojaan ja ehkäistä uupumusta. Mukaan voi tulla joogan nollakokemuksella, notkeutta ei tarvita. Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on väh. 6 hlöä (max. 10 hlöä).

MILLOIN
Perjantaisin 3.5., 10.5., 17.5., 24.5. ja 31.5. Kellonaika 10.00-11.30, paitsi 3.5. tunti on kello 8.30-9.40.

MISSÄ
Joogakerttulin viihtyisissä tiloissa Kerttulinkatu 16 b:ssä. Käytettävissä ovat ilman lisämaksua joogamatto ja kaikki joogan apuvälineet.

VARUSTEET
Lämmin joustava vaatetus ja sukat. Oma joogamatto on hyvä lisäpehmuste, mutta studiolla on kaikille yksi matto sekä joogavälineet.

HINTA: 79 € (74 € opiskelija, työtön, eläkeläinen).

Kurssimaksu suoritetaan etukäteen Joogakerttulin tilille ilmoittautumisen jälkeen.
Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin kaverillesi.
Yhden kurssikerran voi käydä korvaamassa jollakin viikkotunnillamme, mikäli olet estynyt tulemasta.

ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIEDOT:
joogakerttuli@gmail.com

Stressinehkäisyä restoratiivisella joogalla-työpaja ti 16.4. klo 18.45-20.45

55462333_2352467251744348_5940822265888243712_o.jpg

Restoratiivinen jooga tarjoaa uusia lisäkeinoja oman jaksamisen vaalimiseen ja palautumiseen. Harjoitteita on helppo soveltaa kotona, saat mukaan kaksi eripituista kokonaisuutta.

Syvän ja elvyttävän tietoisen lepotilan aikaansaamiseksi keho tuetaan joogan apuvälineillä, kuten bolster-tyynyillä ja joogablokeilla. Opit asettamaan ne juuri itsellesi sopivalla tavalla, mikä edistää rentoutumista.

Hermostoa rauhoittavaan harjoitukseen sisältyy myös hengitysharjoitus ja joitakin hieman aktiivisempia asentoja. Venytyksen sijasta kehossa tuntuu lempeää avautumista ja mieli saa hiljentyä.

Aloitamme opettajan 15-20 minuutin alustuksella, minkä jälkeen vuorossa on harjoitus.

VARUSTEET:
Lämmin, joustava vaatetus ja sukat. Voit ottaa myös oman silmätyynyn mukaan. Oma joogamatto on hyvä lisäpehmuste, mutta studiolla on kaikille yksi matto sekä joogavälineet maksutta käyttöön.

KENELLE:
Kaikille, jotka haluavat vaalia voimavarojaan ja ehkäistä stressiä.
Sopii sekä joogan ensikertalaisille että kokeneille joogeille. Asennot onnistuvat jokaiselta ja vaihtoehtoja on tarjolla.

HINTA:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa joogakortista (myös tutustumiskortti käy).
Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN:
Sähköpostitse joogakerttuli(at)gmail.com.
Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle).

OPETTAJA:

Opettaja Kirsi Saivosalmi on kouluttautunut sekä hathajoogan että restoratiivisen joogan opettajaksi, jälkimmäinen on joogamuodon kehittäjiin lukeutuvan Judith Lasaterin opissa. Kirsi ohjaa restoratiivisen joogan tunteja Joogakerttulissa ja kursseja myös muualla.

Syväsukellus yinjoogaan su 14.4. klo 14-16.15

Syväsukellusyiniinface.jpg

Oletko käynyt jo yinjoogatunneilla ja haluat tietää enemmän yinjoogan vaikutuksista? Tai oletko vasta silmäillyt yinjoogatunteja, mutta et ole uskaltautunut mukaan? Molemmissa tapauksissa tämä työpaja on sinulle!

Tässä työpajassa käymme läpi hieman tarkemmin meridiaani/vuodenaikapohjaista harjoittelua sekä tutkimme miten yinjooga voisi toimia meditaatioharjoituksena.

Teoriaosuuden (noin 45 min) lisäksi teemme harjoituksen, jossa saat uppoutua kokemaan yinjoogan vaikutuksia. Varusteiksi sopivat lämmin, joustava vaatetus ja sukat.

KENELLE:

Työpaja sopii kaikille, aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta siitä ei ole haittaa.

Asennoista löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto fyysiseen kuntoon tai kokoon katsomatta. Myös aiemmin yinjoogaa harjoittaneet saavat lisätietoa oman harjoittelunsa tueksi.

Työpaja toimii syventävänä jatkona syksyllä 2018 järjestettyyn Johdatus yinjoogaan -työpajaan (sisältö on eri). Osallistuminen tähän työpajaan ei edellytä edelliseen työpajaan osallistumista.

HINTA:

Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa 3x-, 5x-, 10x- tai 20x-joogakortista (vanha tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).

Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittaudu työpajaan sähköpostissamme viim to 11.4. joogakerttuli(at)gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle). Työpaja järjestetään mikäli osallistujia on väh. seitsemän (max osallistujamäärä 13).

OPETTAJA:

Työpajan ohjaa Jonna Nykänen, joka ohjaa Joogakerttulissa yinjoogatunteja. Jonna on suorittanut RYT100 yinjoogaopinnot Sebastian Pucellen ja Murielle Burellierin ohjauksessa

Inversio Workshop la 6.4. klo 11-13

53020144_2341576276166779_2073297859012198400_o.jpg

Tervetuloa tutustumaan ylösalaisin oleviin jooga-asanoihin pienin ja turvallisin, sinulle sopivin askelin Lauran johdatuksella. Parhaimmillaan ylösalaisin olevat asanat ovat vapauttavia ja nautinnollisia.

Hallitut ylösalaisin olevat asanat tasapainottavat niin mieltä kuin kehoa. Ylösalaisin olevat jooga-asanat saattavat aluksi tuntua pelottavilta, mutta harjoituksen kautta niistä tulee hallittuja ja ne poistavat stressiä, tasapainottavat hormoonitoimintaa, vähentävät ahdistusta sekä pelkoja. Ne vahvistavat hyvin monipuolisesti kehoa ja parantavat keskittymiskykyä.

Paikkoja rajoitetusti. Työpajaan otetaan mukaan max. 10 osallistujaa.

KENELLE: työpaja sopii kaikille ylösalaisin jooga-asennoista kiinnostuneille. Suositeltavaa on kuitenkin, että olet jo käynyt muutamilla joogatunneilla.

OHJAAJA: Laura Yli-Arvela on joogaopettaja (RYT250) ja äänimaljahoitaja.

OSALLISTUMISMAKSU: Työpajan hinta on joko 30 euroa tai kaksi käyntikertaa joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan)

ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTITSE: joogakerttuli@gmail.com

Yinjoogaa, flowjoogaa ja äänimaljoja 27.3. klo 17-18.15 ja 18.45-20.15

Yinmaljatflow.jpg

Tervetuloa Joogakerttulin kerran kuussa järjestettävään äänimaljakeskiviikkoon!

Luvassa on kaksi erilaista harjoitusta:
- lempeä flow + äänimaljat klo 17-18.15
- yinjooga + äänimaljat klo 18.45-20.15

Paikan tunnille voit varata osoitteessa: www.varaaheti.fi/joogakerttuli. Tunnin hinta on 15€/13€, voit myös maksaa Joogakerttulin joogakorteilla osallistumisesi (HUOM. tutustumiskortti ei käy maksuna näihin erikoistunteihin!). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa. Ohjaajana rekisteröity joogaohjaaja, hengitysohjaaja ja äänimaljahoitaja Jonna Nykänen.

Lempeä flow:
Hidas ja virtaava harjoitus, jossa pyritään avaamaan ja myös vahvistamaan kehoa. Tunnilla liikutaan oman hengityksen tahdissa kehoa kuunnellen. Etsimme kehoon ja mieleen tilaa
oman kehon luonnollisia rajoja hellästi venytellen. Tunti sisältää seisten ja istuen sekä lattiantasolla tehtäviä asanoita. Hengitysharjoitukset ja lyhyt meditaatiohetki viimeistelevät kehoa hellästi herättelevän ja mieltä rauhoittavan tunnin. Loppurentoutuksessa saat nauttia äänimaljojen syvälle menevästä ja hoitavasta äänestä. Tunti sopii hyvin aloittelijoille sekä kevyestä ja rauhallisesta, mutta liikkuvasta harjoituksesta nauttiville.

Yinjooga:
Yinjooga on rauhalliseen tahtiin etenevä, syvästi rentouttava harjoitus, jossa pysytään asanoissa noin 3-8 minuuttia. Viipyilevät, rennolla keholla tehtävät asanat auttavat lihaskalvoja toimimaan paremmin; heräilemään, uudistumaan ja vilkastuttamaan koko kehon aineenvaihduntaa. Kalvot ulottuvat kaikkialle kehossamme, ja kun kalvot ovat avoimia, liikkuvia ja elastisia, lihakset saavat käyttöönsä voimansa ja liikkuvuutensa, sisäelimillä on tilaa toimia ja nivelet liikkuvat soljuvasti.
Tämä hidastempoinen ja meditatiivinen harjoitus on tarpeellinen vastapaino kiireiselle arjellemme. Yintunnilla hermostomme asettuu levon tilaan ja harjoituksella on stressiä alentava vaikutus. Yinjooga voi parantaa ruuansulatusta, immuniteettia, unenlaatua sekä tasata hormoneja ja verenpainetta.

Molemmilla tunneilla saat asanaharjoituksesi höysteeksi äänimaljojen syvärentouttavan vaikutuksen. Tunti viimeistellään äänimaljakylvyllä, jossa saat vain ottaa hyvän asennon viltin alla ja antaa ääniaaltojen hoitaa ja huuhtoa kehon viimeisetkin jännitykset mennessään.

Lämpimästi tervetuloa ♥

Shindo-demotunti su 10.3. klo 16-17.30

52703749_2331021973888876_6790809492201144320_o.jpg

Shindo® on japanilainen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia ja -venytyksiä sekä hoitoja. Shindossa opetellaan päästämään irti suorittamisesta ja annetaan lupa rentoutumiselle. Hengitys, oman kehon kuuntelu ja viipyminen ovat olennaista shindossa.

Tunnin aikana tehdään rentoutusharjoituksia ja viivytään lempeissä venytysasennoissa, joissa voi löytää kokonaisvaltaisen rentouden. Harjoitukset auttavat vapautumaan kehon ja mielen jännityksistä ja tunnestressistä.

Omaleimainen osa Shindoa on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Tunnilla ohjaaja käy tukemassa liikkeitä ja auttaa syventämään rentoutta.

Tunnilla harjoituksiin yhdistetään myös rauhallisia jomon-venytyksiä, joissa aktivoidaan kehon energiakiertoa kiertoliikkeillä ja hengityksellä.

Shindon liikkeet ovat yksinkertaisia ja ne sopivat kaikenkuntoisille. Pukeudu joustaviin vaatteisiin, mielellään pitkät hihat ja lahkeet, sekä sukat.

Tunnin ohjaa Jomon-Shindo® -ohjaaja Elina Yamano.

Demon hinta 5€.

Paikkoja rajoitetusti, joten sitovat ilmoittautumiset ja lisätietoja: eyamano@gmail.com

Sydämellisesti tervetuloa!

Syvämeren äänirentoutus II Deep sea relaxation (60min.) 13.4. ja 20.4. klo 18.30-19.30

52918121_351776765425709_1693223541425569792_o.jpg

Joogakerttulissa jatkuu suosittu syvärentoutukseen keskittyvä Syvämeren äänirentoutusmatka.

Otamme Max. 14 osallistujaa iltoihin. Ilmoittautuminen sähköpostilla (myotavarahtely@gmail.com) tai yksityisviestillä.

Syvämeren äänirentoutuksessa uppoudumme syvärentoutukseen palleahengityksen, aaltohengityksen, kehonskannauksen ja visualisointiharjoitusten kautta. Kuuntelemme valaan laulua ja syvämeren äänimaisemaa akustisten instrumenttien kanssa. Äänimatkalla käytämme myös erilaisia perinteisiä äänihoitoon tarkoitettuja instrumentteja didgeridoosta gongiin kuin myös uudempia, kuten handpan (space drum). Syvärentoukseen tähtäävillä hengitys- ja visualisointiharjoituksilla voimme aktivoida parasympaattista hermostoa ja näin rauhoittaa stressaantuneen elimistön toimintoja. Syvä ja rauhallinen palleahengitys stimuloi vagushermoa, jolloin syke ja verenpaine laskevat. Jo muutama pitkä uloshengitys katkaisee stressireaktion.

Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja vesipullon. Mattoja löytyy paikan päältä.

Hinnasto:

20e/henkilö
15e/vähävaraiset, opiskelijat, eläkeläiset.

Maksu käteisellä.

Mahdollisuus myös ostaa 5x kortti = 50e tai 10x kortti = 100e tapahtumiimme.

Yinjoogan alkeet 5 x kurssi

YinJooganalkeisface.jpg

Yinjoogan suosio kasvaa vuosi vuodelta, ja joogasalien ja kuntosalien yintunnit ovat täpötäysiä. Miksi nykypäivän ihminen haluaa hakeutua joogamatolle vain olemaan paikallaan asennoissa 5 minuuttia? Tule ottamaan selvää, mistä tässä suositussa joogan muodossa on kyse!

Kurssilla käymme läpi yinjoogalle olennaisimpia aspekteja, kuten:

- faskioiden eli lihaskalvojen merkityksiä ihmiskehossa

- kiinalaisen lääketieteen ja viiden elementin teorian perusperiaatteita

- meridiaanien eli energiakanavien toimintaa

- apuvälineiden käyttöä asentojen tukemisessa

- meditaatio- ja hengitystekniikoita

Voit kysellä rauhassa mieltäsi askarruttavista asioista.

Kurssi antaa valmiuden aloittaa yinjoogan harjoittaminen tai syventää tietämystäsi, jos olet jo tutustunut yinjoogaharjoitukseen.

OPETTAJA

Jonna Nykänen on rekisteröity joogaohjaaja (300h), joka ohjaa pääasiassa rauhallista ja lempeää flow-joogaa sekä viipyilevää ja syvärentouttavaa yinjoogaa. Lisäksi Jonna on opiskellut hengitysohjaajaksi sekä äänimaljahoitajaksi. Jonnan ohjaamisen keskiössä on kehon syvä kuunteleminen, hengityksen roolin korostaminen, yksilöllisen harjoituksen tukeminen sekä stressinhallinta.

KENELLE

Kurssi on kuntoon katsomatta kaikille sopiva startti kehoa ja mieltä tasapainottavalle, rentouttavalle harrastukselle. Mukaan voi tulla myös nollakokemuksella ja -notkeudella, mutta kurssi sopii myös sinulle, joka olet jo harjoittanut yinjoogaa ja haluat syventää tietämystäsi. Kurssi toteutuu mikäli ilmoittautuneita on väh. 8 hlöä (max 13 hlöä).

MILLOIN

Torstaisin klo 16:00-17:15. Kertoja on viisi: 4.4., 11.4., 25.4., 2.5. ja 9.5. (kiirastorstaina 18.4. ei ole tuntia).

MISSÄ

Joogakerttulin viihtyisissä tiloissa Kerttulinkatu 16 b:ssä. Käytettävissä ovat ilman lisämaksua joogamatto ja kaikki joogan apuvälineet.

HINTA: 79 € (74 € opiskelija, työtön, eläkeläinen).

Kurssimaksu suoritetaan etukäteen Joogakerttulin tilille ilmoittautumisen jälkeen.

Maksamalla varmistat paikkasi. Maksua ei palauteta mikäli olet estynyt tulemasta, mutta voit antaa paikan eteenpäin kaverillesi.

Yhden kurssikerran voi käydä korvaamassa jollakin viikkotunnillamme, mikäli olet estynyt tulemasta.

ILMOITTAUTUMISET (24.3. mennessä) JA LISÄTIEDOT:

joogakerttuli@gmail.com

Joogaa ja kirjoittamista la 30.3. klo 14-16

51769767_2328012890856451_5555965957484052480_o.jpg

Hyvän olon kokonaisuus, jossa yhdistyvät joogan ja luovan kirjoittamisen rentouttavat vaikutukset. Tavoitteena on rauhoittua kuuntelemaan itseään. Pehmeä jooga lievittää jännityksiä ja saa kynän vauhtiin. Kirjoittamalla voi purkaa mieltään, löytää lohtua ja ratkaisuja. Luvassa lempeä pysähtymishetki oman itsen äärelle ♥.

Huom. tammikuun työpajassa käyneet: tällä kertaa on luvassa uudet harjoitukset!

KENELLE:
Sekä kirjoittamis- että joogaosuudet sopivat myös ensikertalaisille. Kirjoitat vain itsellesi, oikeinkirjoituksesta ei välitetä.

SISÄLTÖ:
Jooga- ja kirjoittamisosuuksia on kaksi. Ensin lempeän liikkuva hathajooga ja ensimmäinen kirjoittamisosuus. Sen jälkeen vuorossa rentouttava restoratiivinen harjoite, hengitysharjoitus ja toinen kirjoittamisosuus. Lisäksi teetarjoilu ♥.

OHJAAJA:
Joogakerttulin joogaopettaja Kirsi Saivosalmi, joka on joogalle omistautumisen lisäksi luovan kirjoittamisen ohjaaja ja toimittaja. Opiskelutaustaltaan Kirsi on myös englannin kielen & kirjallisuuden FM ja aineenopettaja. Hänen kirjoittamisryhmänsä ovat kokoontuneet Pienessä Kirjapuodissa jo neljän vuoden ajan.

Luvassa kokonaisvaltaista itsensä hemmottelua ja kodikkaat puitteet. Lämpimästi tervetuloa!

OSALLISTUMISMAKSU:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).
Osallistumismaksu sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTITSE:
joogakerttuli@gmail.com

Yinjoogaa ja äänimaljoja ke 27.2. klo 18.45-20.15

Vesivihr.jpg

Tervetuloa Joogakerttulin kerran kuussa järjestettävään yinjooga + äänimaljat-elämykseen ke 27.2. klo 18.45-20.15!
Paikan tunnille voit varata osoitteessa: www.varaaheti.fi/joogakerttuli. Tunnin hinta on 15€/13€, voit myös maksaa Joogakerttulin joogakorteilla osallistumisesi (HUOM. tutustumiskortti ei käy maksuna tähän erikoistuntiin!). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa. Ohjaajana rekisteröity joogaohjaaja, hengitysohjaaja ja äänimaljahoitaja Jonna Nykänen.

Tunnilla saat rauhallisen asanaharjoituksesi höysteeksi äänimaljojen syvärentouttavan vaikutuksen ja äänimaljojen kauniin soinnin luomassa tunnelmaa. Tunti viimeistään äänimaljakylvyllä, jossa saat vain ottaa hyvän asennon viltin alla ja antaa ääniaaltojen hoitaa ja huuhtoa kehon jännitykset mennessään.

Ps. Samana iltana myös Lempeä Flow + äänimaljat klo 17-18.15!

Lämpimästi tervetuloa ♥