Talvipäivänseisaus: koko kehon yin + äänimaljat

Talvipäivänseisaus.jpg

Talvipäivänseisaus on vuoden lyhyin päivä. Vanhan kansan mukaan tätä aikaa vuodesta kutsuttiin nimellä "pesäpäivät" - aurinko uinui pesässä, josta lähtisi nousemaan uuteen vuodenkiertoon. Tänä aikana myös ihmisen on hyvä vetäytyä keräämään voimia.

Tässä talvipäivänseisauksen erikoispitkässä yinkokonaisuudessa käymme läpi koko kehon jalkapohjista päälakeen rauhallisen musiikin säestämänä ja tunnin lopuksi saat nauttia äänimaljakylvystä. Tämä hengähdyshetki toimii taukona jouluvalmistelujen keskellä ja laskeutumisena joulurauhaan.

Joulun kunniaksi tämä erikoispitkä tunti tavallisen tunnin hinnalla, joko prepaid-korteillamme tai kertamaksulla. Tutustumiskortti ei käy maksuna tähän tuntiin.

Voit ilmoittautua tunnille varausjärjestelmässämme www.varaaheti.fi/joogakerttuli tai sähköpostilla joogakerttuli@gmail.com.

Tunnin ohjaa rekisteröity joogaohjaaja, hengitysohjaaja ja äänimaljahoitaja Jonna Nykänen.

Olet mitä lämpimimmin tervetullut ♥

Yinjoogaa ja äänimaljoja vol 5.

Vesiviolsin.jpg

Tervetuloa Joogakerttulin kerran kuussa järjestettävään yinjooga + äänimaljat-elämykseen ke 28.11. klo 18.45-20.15!

Paikan tunnille voit varata osoitteessa: www.varaaheti.fi/joogakerttuli. Tunnin hinta on 15€/13€, voit myös maksaa Joogakerttulin joogakorteilla osallistumisesi (HUOM. tutustumiskortti ei käy maksuna tähän erikoistuntiin!). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa. Ohjaajana rekisteröity joogaohjaaja, hengitysohjaaja ja äänimaljahoitaja Jonna Nykänen.

Tunnilla saat rauhallisen asanaharjoituksesi höysteeksi äänimaljojen syvärentouttavan vaikutuksen ja äänimaljojen kauniin soinnin luomassa tunnelmaa. Tunti viimeistään äänimaljakylvyllä, jossa saat vain ottaa hyvän asennon viltin alla ja antaa ääniaaltojen hoitaa ja huuhtoa kehon jännitykset mennessään.

Lämpimästi tervetuloa ♥

Joogakodin joulutapahtuma

44378441_2244553849202356_6290735579365638144_o.jpg

Odotettu joulutapahtuma tulee taas! Tunnelmallinen joogakotimme avaa ovensa joulumyyjäisille ja kahdelle upealle erikoisjoogalle. Merkkaa päivä kalenteriin ja liity mukaan!

JOOGALAHJAKORTEISTA 5 % ALE PÄIVÄN AIKANA :)

KLO 10-11 JOULUINEN PERHEJOOGA

Ensimmäistä kertaa meillä, lämmintä yhdessäoloa perheen parissa ♥. Hinta 20 € aikuinen & lapsi, saman perheen lisähenkilöt 5€ /hlö. Joogan pitää Seasonal Yogan opettajamme Laura Yli-Arvela, joka on myös koulutettu lastenjoogaohjaaja. Ilmoittautuminen: laura.yliarvela@gmail.com.

(Klo 11-12 ovet sulkeutuvat ja joogakoti laitetaan joulutapahtumakuntoon.)

KLO 12-14 JOULUMYYJÄISET & GLÖGIÄ, JOOGAKORTIN ARVONTA

Tule tekemään hyvän olon lahjalöytöjä, mm. ohjaajamme Jonnan solmeilutöitä ja amppeleita (Instagram @joyknotting), Johanna Lundqvistin ayurvedisia tuotteita ja luonnonkosmetiikkaa & muuta ihanaa. Myös valikoitu erä St. Malandran kotimaisia leggareita ja uniikkeja korvakoruja!

Lisäksi arvomme 5x joogakortin.

KLO 14.00-15.15 RUNO-YINJOOGA & ÄÄNIMALJAT

Tätä uutta huippujuttua et halua missata! Pääset nauttimaan kaikkien Joogakerttulin ohjaajien yhdessä pitämästä rentoutumissessiosta. Jonnan yinjoogaan yhdistyvät Kirsin lukemat kauniit runot, ja kaiken kruunaavat Lauran äänimaljat.

*Joogakerttulin joululahjana tämä tunti erikoishintaan vain 10 €.*
HUOM: Ilmoittautuminen avataan varausjärjestelmäämme 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

Pilates+FasciaMethod 90min

44073609_2110471862338662_2519607160782979072_n.jpg

Supersuosittu perustasoinen PhysioPilates+FasciaMethod -teematunti nyt asiakkaiden toiveesta Turussa! Voit aloittaa/ jatkaa kehonhuoltoa turvallisesti, fysioterapeutin ohjauksessa. Aiempaa pilates-taustaa ei tarvita.

Luvassa kehoa avaavia ja liikkuvuutta tehokkaasti lisääviä FasciaMethod-harjoitteita, keskivartalon tukea vahvistavia pilates-harjoitteita, triggerpisteiden käsittelyä pallolla ja loppurentoutus.

Sari Vannas on fysioterapeutti ja personal trainer, jonka asiantuntevassa ja lempeässä ohjauksessa huollat kehoa ja mieltä. Sari on erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan, ja pitää tällä hetkellä vastaanottoa Espoossa, Helsingissä ja Hangossa.

LISÄTIEDOT, ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU:
Lisätiedot ja ilmoittautuminen sähköpostitse pe 2.11. mennessä sari@sarivannas.com. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, kumpaan ryhmään olisit tulossa.
Maksu paikan päällä pankkikortilla tai käteisellä (tasaraha). Minimiosallistujamäärä 6 hlöä per ryhmä.
Aika: Sunnuntaina 4.11. klo 10-11.30 (ryhmä A) ja 11.30-13.00 (ryhmä B)
Paikka: Joogakerttuli, Kerttulinkatu 16 B, Turku
Hinta: 25€/ 90min


Mukaan tunnille tarvitset vesipullon, halutessasi oman faskiapallon (ohjaajalla myös myytävänä palloja hintaan 10€) sekä loppurentoutusta varten villasukat tms. Mattoja ja vilttejä löytyy meille kaikille Joogakerttulin salista.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Johdatus yinjoogaan-työpaja

Johdatusyiniin.jpg

Mitä on yinjooga? Mitä ihmettä ovat faskiat tai meridiaanit? Entäpä parasympaattinen hermosto? Mikä viiden elementin teoria? Tule ottamaan selvää Johdatus yinjoogaan -työpajaan!

Käymme läpi yinjooga-harjoittelulle olennaiset aspektit, tutustumme pääpiirteittäin kiinalaisen lääketieteen perusperiaatteisiin ja elementtiteoriaan sekä tutustumme yinjoogan apuvälineisiin. Lopuksi teemme harjoituksen, jossa harjoittelemme käyttämään apuvälineitä monipuolisesti.

KENELLE:
Työpaja sopii kaikille, aiempaa kokemusta ei tarvita.
Opit kaiken olennaisen aloittaaksesi yinjooga-harjoittelun tai saat taustatietoa, jos olet harjoitellut jo jonkin aikaa.

HINTA:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa 5x-, 10x- tai 20x-joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).
Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu työpajaan sähköpostissamme joogakerttuli(at)gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle).

OPETTAJA:
Työpajan ohjaa Jonna Nykänen, joka ohjaa Joogakerttulissa yinjoogatunteja. Jonna on suorittanut RYT100 yinjoogaopinnot Sebastian Pucellen ja Murielle Burellierin ohjauksessa.

Työpajan toinen osa, Syväsukellus yinjoogaan, pidetään vuoden 2019 alkupuolella.

Lämpimästi tervetuloa yinin maailmaan!

Seasonal Yoga Workshop: Syksy ti 23.10. klo 18.45-21.00

43584711_2217476598533353_2166666067160596480_n.jpg

Lämpimästi tervetuloa Syksyn Seasonal Yogan Workshopiin. Työpajassa tutustutaan syksyn vuodenaikaan Seasonal Yogan näkökulmasta.


Syksy on lisääntyvän Yin- energian aikaa. Syksyllä pimeys lisääntyy ja luonnossa kasvit pudottavat lehtensä sekä alkavat valmistautua lähestyvään talveen. Myös ihmiselle syksy on luopumisen aikaa ja aikaa, jolloin saatetaan loppuun keskeneräisiä asioita. Syksyn elementti on metalli ja sisäelinpari keuhkot sekä paksusuoli. Seasonal Yogassa pyritään säilyttämään ihmisen luontoyhteys ja näin vastaanottamaan tasapainoisesti vuodenaikojen mukanaan tuomat ympäristön muutokset. Tule kuulemaan ja oppimaan lisää Seasonal Yogan Syksyn workshopiin.


Työpaja alkaa luento-osuudella. Teoriaa seuraa asanaworkshop, jossa käymme yhdessä läpi syksyn Seasonal Yoga- harjoitukseen kuuluvia tärkeimpiä asanoita. Päätämme illan lempeään Syksyn flow- harjoitukseen.

Hinta: 30 euroa tai 2 kertaa joogakorteista


Sydämellisesti tervetuloa! <3


Seasonal Yoga opettaja Laura Yli-Arvela

Löydä itsesi lempeästi -työpaja 20.10. klo 11-17

42570050_1169686276503338_6597452482601811968_o.jpg

Työpajassa syvennytään siihen, mitä itsensä rakastaminen käytännössä on. Nostetaan esiin monta sokeaa pistettä, voimaudutaan ja lähdetään kotiin toimivien työkalujen kanssa. Päivä on intensiivisukellus siihen, millaista sulla itsesi kanssa on nyt ja miten itsesi kanssa voisi olla mahdollisimman ihanaa riippumatta siitä, mitä olet kokenut.

Päivän teemoja ovat mm. Vaatimuksista itsensä tukemiseen, miellyttämisestä, riittämättömyydestä ja ei:n sanomattomuudesta itsellesi joo:n sanomiseen. Mikä meitä himmaa, pienentää ja pidättelee (kohtelemasta itseämme paremmin)? Miten menneisyyden haamuista vapautuu? Itsensä rakastamisen ja eheytymisen salaisuus. Jos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, tämä oikeasti toimii. Mutta ei tietenkään yhdessä yössä. Voimaantuminen on sydämen avautumista, ja sen voi aloittaa nyt heti. Tarvitset vain toimivat välineet.

Paikka: Joogakerttuli, Kerttulinkatu 16b, 20500 Turku.

Sitovat ilmoittautumiset 17.10. mennessä: annaulrikataipale@gmail.com

Hinta: 8.10. asti 88e, sen jälkeen 100e

Tutustutaan lisää ♥
annataipale.com, FB: Sydänjuttu, IG: annataipale

Johdatus restoratiiviseen joogaan la 10.11. klo 14-16

Johdatus restoratiiviseen joogaan FB tapahtuma.png

Mitä restoratiivinen jooga tarkoittaa? Miksi asennoissa ollaan pitkään ja miksi kehon tukeminen joogan apuvälineillä on tärkeää? Voiko restoratiivinen joogaharjoitus olla joskus rentouttavampaa kuin uni?

Tulee tutustumaan voimavaroja palauttavan, rauhoittavan joogamuodon periaatteisiin normaalia viikkotuntia syvemmin. Opit soveltamaan joogan apuvälineitä ja saat ohjeet kotiharjoitukseen.

Intron jälkeen pääset nauttimaan täysipainoisesta restoratiivisesta tunnista. Tuetuissa, staattisissa asennoissa viivytään 5-10 minuuttia. Varusteiksi sopivat lämmin, joustava vaatetus ja sukat.

KENELLE:
Työpaja sopii kaikille, aiempaa joogakokemusta ei vaadita. Asennot eri muunnelmineen ovat fyysisesti kaikille sopivia.

Harjoitus sopii esimerkiksi kuormittavan elämän tai dynaamisen harjoittelun vastapainoksi. Se voi auttaa kuuntelemaan omia tarpeita, lievittämään stressiä ja parantamaan unenlaatua.

HINTA:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa 5x-, 10x- tai 20x-joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTTAUTUMINEN:
Paikan voit varata varausjärjestelmästämme www.varaaheti.fi/joogakerttuli tai joogakerttuli@gmail.com.

OPETTAJA:
Työpajan ohjaa joogaopettaja (RYT 200h) Kirsi Saivosalmi, joka opettaa restoratiivista joogaa Joogakerttulissa. Kirsin oma harjoittelutausta on Iyengarjoogasta, johon kuuluu säännöllinen restoratiivinen harjoitus ja jonka kehittäjä B.K.S. Iyengar on myös restoratiivisen joogan taustalla.

Raskausjoogaa Kerttulilla

38697944_2152946524993165_4224771995486650368_n.jpg

Tulevat äidit! Tervetuloa raskausjoogakurssille!

Kurssi soveltuu kaikille raskaana oleville olit sitten missä vaiheessa raskautta tahansa. Aiempaa joogakokemusta ei myöskään tarvita.

Tunneilla teemme muun muassa hengitys-, sekä rentoutusharjoituksia, valmistamme ja vahvistamme kehoa kannattelemaan sekä raskautta, että raskauden jälkeistä vartaloa ja luomme yhteyttä sisällä kasvavaan pieneen ihmeeseen.

Kurssi on yhteensä 5 kertaa, sunnuntaisin klo 15.30-16.30 (21.10, 28.10, 4.11, 11.11, 18.11). Kurssin hinta 60€/5x. Tunnilla on tilaa kymmenelle joogaajalle. Jos kurssi ei tule täyteen on tunnille mahdollista osallistua myös kertamaksulla (15€). Hintaan sisältyy maton ja apuvälineiden vuokraus, sekä teetarjoilu. Ilmoittautumisen yhteydessä saat maksutiedot, sekä lisäinfoa kurssista.

Kurssin ohjaajana toimii joogaohjaaja ja yhden lapsen äiti Lotta Lähteenmäki.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
lottalahteenmaki@hotmail.com

Vahva vastustuskyky Ayuervedan avulla su 28.10. klo 13-15

40172458_1925724010841919_3089581546101800960_n.jpg

Tervetuloa Ayurveda-työpajaan, jonka aiheena on vahva vastustuskyky!
Ayurveda on tuhansia vuosia vanhaa viisautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Sen mukaan olemme vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa koko ajan ja vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa meihin.

Workshopissa opitaan Ayurvedan peruskäsitteitä: dosha, vata, pitta, kapha, ojas, rasa ja agni. Työpajassa Ayurveda Life Coach Johanna Lundqvist jakaa käytännönvinkkejä, reseptejä ja itsehoito-ohjeita, miten pysyt terveenä ja elinvoimaisena syksyn ja talven aikana.

Tilaisuus alkaa Samin lempeällä äänimaljarentoutuksella. Osallistumismaksu on 15 e ja se sisältää teetarjoilun. Varaathan paikkasi etukäteen: 050 3777 689 tai johanna.lundqvist94@gmail.com. Paikkoja on rajoitetusti.