Johdatus yinjoogaan-työpaja

Johdatusyiniin.jpg

Mitä on yinjooga? Mitä ihmettä ovat faskiat tai meridiaanit? Entäpä parasympaattinen hermosto? Mikä viiden elementin teoria? Tule ottamaan selvää Johdatus yinjoogaan -työpajaan!

Käymme läpi yinjooga-harjoittelulle olennaiset aspektit, tutustumme pääpiirteittäin kiinalaisen lääketieteen perusperiaatteisiin ja elementtiteoriaan sekä tutustumme yinjoogan apuvälineisiin. Lopuksi teemme harjoituksen, jossa harjoittelemme käyttämään apuvälineitä monipuolisesti.

KENELLE:
Työpaja sopii kaikille, aiempaa kokemusta ei tarvita.
Opit kaiken olennaisen aloittaaksesi yinjooga-harjoittelun tai saat taustatietoa, jos olet harjoitellut jo jonkin aikaa.

HINTA:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa 5x-, 10x- tai 20x-joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).
Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu työpajaan sähköpostissamme joogakerttuli(at)gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle).

OPETTAJA:
Työpajan ohjaa Jonna Nykänen, joka ohjaa Joogakerttulissa yinjoogatunteja. Jonna on suorittanut RYT100 yinjoogaopinnot Sebastian Pucellen ja Murielle Burellierin ohjauksessa.

Työpajan toinen osa, Syväsukellus yinjoogaan, pidetään vuoden 2019 alkupuolella.

Lämpimästi tervetuloa yinin maailmaan!

Seasonal Yoga Workshop: Syksy ti 23.10. klo 18.45-21.00

43584711_2217476598533353_2166666067160596480_n.jpg

Lämpimästi tervetuloa Syksyn Seasonal Yogan Workshopiin. Työpajassa tutustutaan syksyn vuodenaikaan Seasonal Yogan näkökulmasta.


Syksy on lisääntyvän Yin- energian aikaa. Syksyllä pimeys lisääntyy ja luonnossa kasvit pudottavat lehtensä sekä alkavat valmistautua lähestyvään talveen. Myös ihmiselle syksy on luopumisen aikaa ja aikaa, jolloin saatetaan loppuun keskeneräisiä asioita. Syksyn elementti on metalli ja sisäelinpari keuhkot sekä paksusuoli. Seasonal Yogassa pyritään säilyttämään ihmisen luontoyhteys ja näin vastaanottamaan tasapainoisesti vuodenaikojen mukanaan tuomat ympäristön muutokset. Tule kuulemaan ja oppimaan lisää Seasonal Yogan Syksyn workshopiin.


Työpaja alkaa luento-osuudella. Teoriaa seuraa asanaworkshop, jossa käymme yhdessä läpi syksyn Seasonal Yoga- harjoitukseen kuuluvia tärkeimpiä asanoita. Päätämme illan lempeään Syksyn flow- harjoitukseen.

Hinta: 30 euroa tai 2 kertaa joogakorteista


Sydämellisesti tervetuloa! <3


Seasonal Yoga opettaja Laura Yli-Arvela

Löydä itsesi lempeästi -työpaja 20.10. klo 11-17

42570050_1169686276503338_6597452482601811968_o.jpg

Työpajassa syvennytään siihen, mitä itsensä rakastaminen käytännössä on. Nostetaan esiin monta sokeaa pistettä, voimaudutaan ja lähdetään kotiin toimivien työkalujen kanssa. Päivä on intensiivisukellus siihen, millaista sulla itsesi kanssa on nyt ja miten itsesi kanssa voisi olla mahdollisimman ihanaa riippumatta siitä, mitä olet kokenut.

Päivän teemoja ovat mm. Vaatimuksista itsensä tukemiseen, miellyttämisestä, riittämättömyydestä ja ei:n sanomattomuudesta itsellesi joo:n sanomiseen. Mikä meitä himmaa, pienentää ja pidättelee (kohtelemasta itseämme paremmin)? Miten menneisyyden haamuista vapautuu? Itsensä rakastamisen ja eheytymisen salaisuus. Jos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, tämä oikeasti toimii. Mutta ei tietenkään yhdessä yössä. Voimaantuminen on sydämen avautumista, ja sen voi aloittaa nyt heti. Tarvitset vain toimivat välineet.

Paikka: Joogakerttuli, Kerttulinkatu 16b, 20500 Turku.

Sitovat ilmoittautumiset 17.10. mennessä: annaulrikataipale@gmail.com

Hinta: 8.10. asti 88e, sen jälkeen 100e

Tutustutaan lisää ♥
annataipale.com, FB: Sydänjuttu, IG: annataipale

Johdatus restoratiiviseen joogaan la 10.11. klo 14-16

Johdatus restoratiiviseen joogaan FB tapahtuma.png

Mitä restoratiivinen jooga tarkoittaa? Miksi asennoissa ollaan pitkään ja miksi kehon tukeminen joogan apuvälineillä on tärkeää? Voiko restoratiivinen joogaharjoitus olla joskus rentouttavampaa kuin uni?

Tulee tutustumaan voimavaroja palauttavan, rauhoittavan joogamuodon periaatteisiin normaalia viikkotuntia syvemmin. Opit soveltamaan joogan apuvälineitä ja saat ohjeet kotiharjoitukseen.

Intron jälkeen pääset nauttimaan täysipainoisesta restoratiivisesta tunnista. Tuetuissa, staattisissa asennoissa viivytään 5-10 minuuttia. Varusteiksi sopivat lämmin, joustava vaatetus ja sukat.

KENELLE:
Työpaja sopii kaikille, aiempaa joogakokemusta ei vaadita. Asennot eri muunnelmineen ovat fyysisesti kaikille sopivia.

Harjoitus sopii esimerkiksi kuormittavan elämän tai dynaamisen harjoittelun vastapainoksi. Se voi auttaa kuuntelemaan omia tarpeita, lievittämään stressiä ja parantamaan unenlaatua.

HINTA:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa 5x-, 10x- tai 20x-joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTTAUTUMINEN:
Paikan voit varata varausjärjestelmästämme www.varaaheti.fi/joogakerttuli tai joogakerttuli@gmail.com.

OPETTAJA:
Työpajan ohjaa joogaopettaja (RYT 200h) Kirsi Saivosalmi, joka opettaa restoratiivista joogaa Joogakerttulissa. Kirsin oma harjoittelutausta on Iyengarjoogasta, johon kuuluu säännöllinen restoratiivinen harjoitus ja jonka kehittäjä B.K.S. Iyengar on myös restoratiivisen joogan taustalla.

Raskausjoogaa Kerttulilla

38697944_2152946524993165_4224771995486650368_n.jpg

Tulevat äidit! Tervetuloa raskausjoogakurssille!

Kurssi soveltuu kaikille raskaana oleville olit sitten missä vaiheessa raskautta tahansa. Aiempaa joogakokemusta ei myöskään tarvita.

Tunneilla teemme muun muassa hengitys-, sekä rentoutusharjoituksia, valmistamme ja vahvistamme kehoa kannattelemaan sekä raskautta, että raskauden jälkeistä vartaloa ja luomme yhteyttä sisällä kasvavaan pieneen ihmeeseen.

Kurssi on yhteensä 5 kertaa, sunnuntaisin klo 15.30-16.30 (21.10, 28.10, 4.11, 11.11, 18.11). Kurssin hinta 60€/5x. Tunnilla on tilaa kymmenelle joogaajalle. Jos kurssi ei tule täyteen on tunnille mahdollista osallistua myös kertamaksulla (15€). Hintaan sisältyy maton ja apuvälineiden vuokraus, sekä teetarjoilu. Ilmoittautumisen yhteydessä saat maksutiedot, sekä lisäinfoa kurssista.

Kurssin ohjaajana toimii joogaohjaaja ja yhden lapsen äiti Lotta Lähteenmäki.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
lottalahteenmaki@hotmail.com

Vahva vastustuskyky Ayuervedan avulla su 28.10. klo 13-15

40172458_1925724010841919_3089581546101800960_n.jpg

Tervetuloa Ayurveda-työpajaan, jonka aiheena on vahva vastustuskyky!
Ayurveda on tuhansia vuosia vanhaa viisautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Sen mukaan olemme vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa koko ajan ja vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa meihin.

Workshopissa opitaan Ayurvedan peruskäsitteitä: dosha, vata, pitta, kapha, ojas, rasa ja agni. Työpajassa Ayurveda Life Coach Johanna Lundqvist jakaa käytännönvinkkejä, reseptejä ja itsehoito-ohjeita, miten pysyt terveenä ja elinvoimaisena syksyn ja talven aikana.

Tilaisuus alkaa Samin lempeällä äänimaljarentoutuksella. Osallistumismaksu on 15 e ja se sisältää teetarjoilun. Varaathan paikkasi etukäteen: 050 3777 689 tai johanna.lundqvist94@gmail.com. Paikkoja on rajoitetusti.

Johdatus yinjoogaan

631272_2.jpg

Mitä ihmettä ovat fasciat? Tai meridiaanit? Entäpä parasympaattinen hermosto? Mikä ihmeen viiden elementin teoria? Tule ottamaan selvää Johdatus yinjoogaan -työpajaan! Opit kaiken olennaisen aloittaaksesi yinjooga-harjoittelun tai saat taustatietoa, jos olet harjoitellut jo jonkin aikaa.

Käymme läpi yinjooga-harjoittelulle olennaiset aspektit, tutustumme pääpiirteittäin kiinalaisen lääketieteen perusperiaatteisiin ja elementtiteoriaan sekä tutustumme yinjoogan apuvälineisiin. Lopuksi teemme harjoituksen, jossa harjoittelemme käyttämään apuvälineitä monipuolisesti.

Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa 5x-, 10x- tai 20x-
joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).
Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

Paikan voit varata varausjärjestelmästämme www.varaaheti.fi/joogakerttuli. Työpajan ohjaa Jonna Nykänen.

Lämpimästi tervetuloa yinin maailmaan!

Yinjoogaa ja äänimaljoja vol.3

Vesikelt.jpg

Tervetuloa Joogakerttulin kerran kuussa järjestettävään yinjooga + äänimaljat-elämykseen ke 26.9. klo 18.45-20.15!
Paikan tunnille voit varata osoitteessa: www.varaaheti.fi/joogakerttuli. Tunnin hinta on 15€/13€, voit myös maksaa Joogakerttulin joogakorteilla osallistumisesi (HUOM. tutustumiskortti ei käy maksuna tähän erikoistuntiin!). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa. Ohjaajana rekisteröity joogaohjaaja ja äänimaljahoitaja Jonna Nykänen.

Tunnilla saat asanaharjoituksesi höysteeksi äänimaljojen syvärentouttavan vaikutuksen ja äänimaljojen kauniin soinnin luomassa tunnelmaa. Tunti viimeistään äänimaljakylvyllä, jossa saat vain ottaa hyvän asennon viltin alla ja antaa ääniaaltojen hoitaa ja huuhtoa kehon jännitykset mennessään.

Syyskalenteri 2018

636cef7a-e518-4d0b-bb7f-e8ec27cd09cb.jpg

Hieno syyskalenteri näkyvissä! Viikkotuntien oheen on tulossa liuta kiinnostavia kursseja, kuten stressinhallintaa, joogan alkeita, lapsijoogaa sekä äiti-vauvajoogaa ja raskausjoogaa.

Tutut suosikit, esim. yinjoogaa & äänimaljoja -spesiaalitunnit ja Seasonal Yogan workshopit jatkavat. Niiden seuraksi tulossa on mm. joogaa & luovaa kirjoittamista yhdistävät työpajat.

Ja lisäksi zazen-meditaation ystäville avautuu mahdollisuus useampiin yhden päivän zazenkai-retriitteihin Larri Vermolan kanssa syksyn aikana!

Kaikesta saat aina ajantasaisimman tiedon varauskalenteristamme, joka löytyy osoitteesta varaaheti.fi/joogakerttuli.

Tässä näytille viikkokalenterimme PERUSRUNKO syksyn alussa. HUOMAA kuitenkin, että kursseja ja työpajoja tulee vielä lisää ja pieniä muutoksia saattaa viikkotunteihinkin toisinaan tulla!! Joten tsekkaathan aina varausjärjestelmän ja ilmoittaudut viikkotunneille ennakkoon - pieni joogakoti kiittää.

Kursseille ja työpajoihin ilmoittaudutaan sähköpostitse joko joogakerttuli(at)gmail.com tai kurssi-ilmoituksessa mainittuun osoitteeseen.

Maanantai:
17.00-18.15 Dynaaminen hatha / Kirsi UUSI TUNTI
18.45-20.15 Hetkiä itselle -stressinhallintakurssi / Jonna (3.9.-5.11.)

Tiistai:
17.00-18.15 Vinyasa flow / Laura
18.45-20.00 Seasonal Yogan yin&yang / Laura TUNTI PALAA KALENTERIIN

Keskiviikko:
17.00-18.15 Lempeä flow / Kirsi (Jonna)
18.45-20.15 Yinjooga / Jonna

Torstai:
9.30-10.45 Äiti-vauvajoogakurssi / Lotta (13.9.-11.10.)
16.30-18.00 Zazen / Larri
18.15-19.30 Dynaaminen hatha / Kirsi

Perjantai:
9.00-10.00 Aamuhatha / Kirsi
16.45-18.00 Power flow + yin / Laura

Sunnuntai:
17.00-18.30 Joogan alkeiskurssi / Kirsi (9.9.-7.10.)
19.00-20.15 Restoratiivinen jooga / Kirsi
 
Tervetuloa nauttimaan syksystä Joogakerttulin lämpimään tunnelmaan!

Muista myös syysjuhlamme 24.8., jolloin voit tulla tutustumaan ohjaajiin ja muihin joogeihin sekä nappaamaan juhlatarjouksena 10x kortin 100 eurolla (norm. 120 / 110 €).

Joogan alkeiskurssi 9.9.-7.10.

alkeiskurssi.JPG

Haluatko aloittaa syksysi uudella energialla? Viiden kerran kurssilla tutustut joogaan matalalla kynnyksellä ja tehokkaasti pienryhmässä - Kirsin rauhallisessa ja selkeässä ohjauksessa. Edellinen kurssi alkuvuonna täyttyi pikaisesti, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti.

Opit kurssilla yleisimpiä jooga-asanoita sekä hengityksen ja liikkeen yhdistämistä. Joogan taustoihin tutustutaan pienin annoksin harjoittelun lomassa, pääpaino on joogan fyysisessä harjoittelussa.

Ja jos olet miettinyt, mitä hienot termit joogatuntien nimissä tarkoittavat, saat niihinkin lisävalaistusta. Kurssin jälkeen sinun on helpompi löytää itsellesi sopivat joogatunnit Joogakerttulista.

Saat myös neuvoja salillamme olevien joogavälineiden (blokkien, putkityynyjen jne.) käyttöön harjoituksesi tehostamiseksi.

Kirsi Saivosalmi on koulutettu joogaopettaja (Janne Kontalan Slow Yoga -opettajakoulutus), jonka erityisalaa on jooga-asanoiden turvallinen ja tarkka tekeminen sekä yksilöllinen mukauttaminen jokaiselle sopivaksi. Nämä ovat keskeisiä myös Iyengarjoogassa, jota Kirsi on harjoittanut useamman vuoden.

Kirsi opettaa Joogakerttulissa mm. dynaamista hathajoogaa ja restoratiivista joogaa.

KENELLE
Kurssi on kuntoon katsomatta kaikille sopiva startti kehoa ja mieltä tasapainottavalle, rentouttavalle harrastukselle. Mukaan voi tulla myös aivan nollakokemuksella ja -notkeudella :).

MILLOIN
Sunnuntaisin klo 17:00-18:30. Päivät ovat: 9.9., 16.9., 23.9., 30.9. ja 7.10.

MISSÄ
Joogakerttulin viihtyisissä tiloissa Kerttulinkatu 16 b:ssä. Käytettävissä ovat joogamatot ja kaikki tarvittavat apuvälineet 12 osallistujalle.

HINTA
79 € / 74€ (aleryhmät).

Voit maksaa korttisi joko tuntiemme yhteydessä paikan päällä (kortilla, käteisellä, Sporttipassilla tai Smartumeilla) tai hankkia sen Joogakerttulin Holvi-verkkokaupasta.

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET (31.8.2018 mennessä) JA LISÄTIEDOT joogakerttuli@gmail.com.