Yinjoogan erikoistunti - Viisi elementtiä su 13.10. klo 14.15-16.30

Viisielementtiäcover.jpg

Kiinalaisen maailmankatsomuksen mukaan maailman asiat syntyivät qi:n (elämän energia) virratessa viiden vaiheen läpi. Nämä vaiheet, joita voi kutsua myös elementeiksi, ovat:
- puu (ylöspäin suuntautuva nuori uutta synnyttävä yang-energia)
- tuli (dynaaminen vahva ulospäin suuntautuva yang-energia)
- maa (keräävä vakauttava yin-energia)
- metalli (sisäänpäin suuntaava tiivistyvä yin-energia)
- vesi (laskeutuva salaperäinen ja virtaava yin-energia)

Viiden elementin teoria on keskeinen osa kiinalaista filosofiaa. Sen voi katsoa ulottuvan sekä luontoon että ihmiseen, jokaiselle elämänosalueelle. Ravintoa, lääketiedettä, pukeutumista, hyvinvointia ja joogaharjoitusta voidaan rytmittää, vahvistaa, tukea ja hoitaa viiden elementin teorian avulla. Jokaiseen elementtiin löytyvät vastineet myös ihmiskehosta, sisäelinten ja meridiaanien (eli energiakanavien) kautta. Myös ihmisen henkisyyttä ja psykologiaa voidaan tarkastella tämän teorian valossa.

Tällä erikoistunnilla käymme läpi koko kehon. Aloitamme käsillä olevasta vuodenajasta ja siihen liittyvästä elementistä ja matkaamme elementtien läpi kohdistaen asennot kutakin elementtiä vastaaviin energiakanaviin. Harjoituksen aikana ohjaaja kertoo missä energiakanavat sijaitsevat ja miten voit mieltä kohdistamalla lisätä harjoituksen syvyyttä.

Erikoistunnin hinta on kaksi kertamaksua (30 €/26 €) tai kaksi käyntikertaa Joogakerttulin prepaid-korteista. Hintaan sisältyy luomuteetä ja pientä naposteltavaa. Sitovat ilmoittautumiset to 10.10. mennessä sähköpostiin: joogakerttuli@gmail.com (tämän jälkeen peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, paikan voi antaa myös toiselle osallistujalle). Tunti pidetään jos osallistujia on tarpeeksi ilmoittautumispäivämäärään mennessä.

Ohjaajana toimii Jonna Nykänen, jolla on joogaohjaajan (RYT300), äänimaljahoitajan ja hengitysohjaajan koulutusten lisäksi taustaa kiinalaisissa taistelulajeissa (kung fu ja tai chi).

Alkuperäinen kuva: Jenny Paalijärvi