HIPS - lisää liikkuvuutta lantion alueelle 16.2 klo 14-16.00

50793944_2560569560626078_6677189057258192896_n.jpg

HIPS

Käännämme fokuksen kohti lantiota eli matkaamme reisiä ja sitä kuuluisaa psoasta kohti. Jännitys ja stressi kerääntyvät kehoon, ja ne tuntuvat kireinä alueina kehossa – monesti juuri jaloissa ja alaselässä. Moni alaselkäkipu johtuukin kehon erilaisista toimintahäiriöistä esimerkiksi siitä, että kehoa tukeva psoas on liian heikko tai se ei "syty" tekemään töitä silloin kun pitäisi ja aktivoituu ja kuormittuu silloin kun se voisi enemmän olla lepotilassa.

Lantion aluetta pidetään elämän tukikohta, jossa monet muut toiminnot yhtyvät (suolisto, virtsarakko, sukupuolielimet etc.). Lantion alue toimii erilaisten tunteiden keskusvarastona ja tukikohtana, joten siksi on erittäin tärkeää pitää tämä alue hyvässä kunnossa.

Kireyksien vapauttaminen voi olla joillekin hyvin intensiivinen kokemus mutta sitäkin rikkaampi. Monesti alaraajojen avausten jälkeen vasta huomaakin, kuinka tukossa sitä on ollut ja miten hyvältä omassa kehossa voikin tuntua. Fiilis voi olla kuin olisi kasvanut pituutta, askel kevyempi ja ajatuksetkin lentävät paremmin.

Aloitamme harjoituksen virtaavalla vinyasa- joogalla edeten aina hiukan syvemmälle ja syvemmälle jalkojen ja lantion alueen monipuolisiin liikkeisiin – edeten juuri itseäsi kuunnellen.

Tämä 120 minuutin mittainen tunti sopii kaiken taustaisille ja "tasoisille" (vasta-alkajat ja pidempään jooganneet) joogeille ja joogineille.

Tunti lauantaina 16.2 klo 14-16.00 Joogakerttulissa, Kerttulinkatu 16, Turku

Tunnin hinta: *25/30€ (*hintaryhmä: opiskelijat, työttömät, äitiysvapaalaiset, vähävaraiset ja eläkeläiset)

Maksutavat:
Tilisiirto
Korttimaksu paikan päällä
Käteinen
Smartum- setelit ja -kortti

Ilmoittaudu mukaan: tikkakirsi@gmail.com

Tunnin ohjaa helsinkiläinen jooganopettaja ja kouluttaja Kirsi Tikka, jolla on joogan opettamisesta 10 vuoden kokemus.
Kirsi on Yoga Base Helsinki- nimisen joogastudion toinen perustajista ja hän kouluttaa jooganopettajia Roots to Rise Yoga nimen alla.
Voit lukea enemmän Kirsistä tapahtuman sivulta.