Sattva: Ääni, liike, teoria

30167217_678417679156647_8180643678738824199_o.jpg

Sattva tarkoittaa tasapainoista, tyyntä ja miellyttävää tilaa. Workshopissa tarkastellaan, miten asanoita ja mantroja voi käyttää sattvisen tilan löytämiseen.

Kurssilla lähestytään joogaa ihmisäänen kautta. Aamupäivän teemme kevyttä asanaharjoitusta ensin Merin johdolla ääntä käyttäen ja Kreetan johdolla rauhallisen hengityksen tahdissa. Lounastauon jälkeen pysähdytään tarkastelemaan, mitä kehon ja mielen tasapaino joogan filosofian valossa tarkoittaa. Päivän päätteeksi sukellamme vielä syvemmälle mantrojen maailmaan.

Kurssi on tarkoitettu kaikille joogasta ja äänestä kiinnostuneille. Aiempaa kokemusta tai laulutaitoa ei vaadita. Kaikenlaiset äänet ovat tervetulleita mukaan!

Hinta 60 €. Paikkoja on rajallisesti - varmista omasi ilmoittautumalla mukaan ma 4.6. mennessä sähköpostitse osoitteeseen slowyogaturku@gmail.com.

AIKATAULU:

10 – 11 Mantrat ja jooga / Meri
11.15 – 12.30 Vinyasa Slow / Kreeta
Lounas (omakustanteinen)
13.30 – 14.45 Kehon ja mielen tasapaino – joogafilosofian näkökulma / Kreeta
15.00 – 16. 00 Mantrat / Meri

Mantrat ja jooga: Tunnilla etsitään rentoutta, mukavuutta ja mielen selkeyttä jooga-asentoihin äänen avulla.

Vinyasa slow: Rauhallisen ujjayi-hengityksen tahdissa virtaava terapeuttisen joogan ajatusmaailmaan nojaava tunti.

Luento: Tarkastellaan käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi mitä sattvinen, selkeä tila on, mitä se ei ole, miksi se on tärkeää ja miten sitä voi edistää.

Mantrat: Tutustutaan mantrojen lausumisen perusteisiin. Toistetaan yksinkertaisia mantroja ja tehdään lopuksi mantrameditaatio.

MERI on valmistunut Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin osastolta ja opettaa sekä laulamista että joogaa. Meri on opiskellut mantrajoogaa vuodesta 2011 Radha Sundararajanin ja Menaka Desikacharin johdolla. Meri asuu Tampereella.

KREETA on filosofiasta väitellyt jooganopettaja (RYT 500) ja joogaterapian opiskelija. Joogan kautta hän on oppinut, miten vaativan suorittamisen sijaan lempeä kuulostelu on avain hoitavaan harjoitukseen. Kreeta toimii päätoimisena jooganopettajana Turussa ja rakastaa kirjoittamista.