Äänimaljarentoutus pe 14.6. klo 18.30-19.30

Äänimaljarentoutus.jpg

”Be formless, shapeless, like water.”

Äänimaljarentoutus on syvärentouttava hoito, joka perustuu äänimaljojen värähtelyyn. Värähtely vaikuttaa kehon nesteisiin saaden soluissa olevan nesteen värisemään. Myös maljojen kaunis ikiaikainen ääni kuljettaa mielemme ja ajatuksemme toiseen aikaan ja maailmaan.

Rentoutus vastaa parhaimmillaan kolmen tunnin yöunta. Äänimaljarentoutus voi auttaa unettomuuteen, vähentää stressiä, ahdistusta ja kehon jännitystiloja. Rentoutuksessa saat vain ottaa mukavan asennon matolla viltin alla ja olla vaan.

Varsinainen rentoutuksen osuus on 45 min, jonka jälkeen saat rauhassa heräillä ja jäädä juomaan kupin teetä. Ota tarpeeksi lämmintä vaatetta mukaan, myös vesipullo on hyvä olla.

Hinta: 15 € /13 €, tai yksi käyntikerta Joogakerttulin korteista.

Ilmoittautumiset varausjärjestelmään: www.varaaheti.fi/joogakerttuli

Kuva: Salla Keskinen

Puistojoogaa Tuomaanpuistossa (Kasarminpuisto) kesätorstaisin 4.7., 11.7., 8.8. ja 15.8. klo 17-18

Puistojoogaa.jpg

Tule nauttimaan kesästä ja joogasta ulkoilmaan! Rentouttavaa lempeää liikettä ja kaikille sopivaa joogaa Joogakerttuleiden ohjaajien kanssa. Paikkana rauhaisa Tuomaanpuisto (ent. Kasarminpuisto) Piispankadun päässä.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, saavu vain paikalle! Muista ottaa mukaan oma joogamatto tai muu alusta sekä vesipullo.
Joogan hinta 5 euroa ja maksu käteisellä. Ota mukaan tasaraha, kiitos.

SAAPUMINEN:

Kaunis Tuomaanpuisto sijaitsee Piispankadun ja Kasarminkadun risteyksen luona, omassa rauhassaan yliopistoalueen laidalla. Tuomiokirkolta kävelymatkaa tulee reilut 5 min. Suositeltavaa on saapua jalan tai pyörällä. Autoille on rajallisesti pysäköintipaikkoja kadunvarressa.

SATEELLA:

Sateella puistojooga siirtyy Joogakerttulille sisätiloihin, jonne mahtuu 13 joogaajaa. Ilmoittautuminen avataan varausjärjestelmään kahta tuntia ennen ja nopeimmat ilmoittautujat saavat paikan tunnilta.

Tiedotamme puistojoogan siirtymisestä sisätiloihin Facebook-tapahtumassa viimeistään kahta tuntia ennen, joten seuraa ilmoittelua.

Sisätiloissa järjestettynä puistojoogan hinta on samat 5 euroa kuin ulkonakin.

STRESS LESS, PEACE MORE - yoga workshop for self healing Sat 24.8. 10-13 and 14-17

41.jpg

All stress starts in your head, stress is a perception of the mind and once you allow it to take over it becomes part of you. Peace and stillness are the great remedy, when we can bring peace into our cells, we cure.  

In this workshop you will learn Heartfull™ Meditation snacks to focus and centre the mind. You will be able to turn the story in your head around. With yoga postures (asana) you are guided to bring this centred state into the body using alignment and movement. Opening the body is a way to release stress from the cells.

In Purna Yoga we always look at the complete version of yourself that’s why we’ll talk about nutrition and the lifestyle choices you make on a daily basis.

32.jpg

Hi, I am Nicola Moberg (500-H Purna Yoga instructor). I am personally trained by the great yoga master Aadil Palkhivala who was a lifelong student of BKS Iyengar. I also teach yoga for pregnancy, postnatal and call myself a birth motivator. For the love of sharing yoga from a heartful place, I teach workshops and classes at my studio in Helsinki and around Finland.

www.purnayoga.fi,

Joogaa ja kirjoittamista puistossa ke 26.6. klo 11-13

60346022_2392694811054925_3093329437643505664_o.jpg

Kevennä olo kesäksi hyvän olon kokonaisuudella, jossa yhdistyvät joogan ja luovan kirjoittamisen rentouttavat vaikutukset. Kirjoittamalla voit purkaa mielen taakkoja paperille, löytää vapautta ja uusia ratkaisuja. Lempeä jooga lievittää jännityksiä ja saa kynän vauhtiin. Luvassa rauhoittava pysähtymishetki oman itsen äärelle ♥.

Tapaaminen pidetään sään salliessa Kupittaan puistossa, lähtö Kupittaan Paviljongin ravintolan edustalta. Sadeilmalla tapahtuma pidetään Joogakerttulin sisätiloissa.

Ryhmän koko max. 12 osallistujaa, joten ilmoittaudu mukaan nopeasti!

KENELLE:
Sekä kirjoittamis- että joogaosuudet sopivat myös ensikertalaisille.

SISÄLTÖ:
Teemme lempeän liikkuvaa ja kaikille soveltuvaa hathajoogaa sekä helppoja hengitys- ja keskittymisharjoituksia. Kirjoittamisosuudet koostuvat 5-10 minuutin mittaisista harjoituksista. Kirjoitat vain itsellesi, oikeinkirjoituksesta ei välitetä.

VARUSTEET
Ulkotapaamiseen ota mukaan oma joogamatto tai viltti/pyyhe, jolla voit istua. Kerrospukeutuminen on paras vaihtoehto, tosin sadesäällä ja kovin kylmällä siirrämme kokoontumisen Joogakerttuliin sisälle. Lisäksi ota mukaan oma muistikirja ja kynä.

OHJAAJA:
Joogakerttulin joogaopettaja Kirsi Saivosalmi, joka on joogalle omistautumisen lisäksi luovan kirjoittamisen ohjaaja ja toimittaja. Opiskelutaustaltaan Kirsi on myös englannin kielen & kirjallisuuden FM ja aineenopettaja. Hänen kirjoittamisryhmänsä ovat kokoontuneet Pienessä Kirjapuodissa vuodesta 2015.

Luvassa kokonaisvaltaista itsensä hemmottelua, lämpimästi tervetuloa!

OSALLISTUMISMAKSU:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa joogakortista (vanha 5 x tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).
Osallistumismaksu sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTITSE:
joogakerttuli@gmail.com

Kesätunnit on julkaistu!

60282753_2391419224515817_6319566711276175360_n.jpg

Tervetuloa joogaamaan tutuille tunneille sekä uusiin työpajoihin juhannusviikolle asti. Sitten käynnistyy kesäkalenterimme, jossa tunteja on ma-to. Viikonloppuisin lomaillaan Suomen suvessa.

Kokonaan kesälaitumille joogakotimme vetäytyy 15.7.-28.7.
Sen jälkeen tunnit pyörivät ma-to elokuun puoliväliin, mistä onkin hyvä aloittaa monipuolinen syyskausi viikkotunteineen ja uusine kursseineen. Se on jo alkanut muotoutua ja julkaistaan ennen lomia, pysy kuulolla!

Tutustu kalenteriimme ja ilmoittaudu mukaan täällä >>
www.varaaheti.fi/joogakerttuli

Muista edullinen tutustumistarjouksemme uusille kävijöille: 35 € / 3 krt (voim. 14 vrk).

Nähdään matolla!

Vuodenajat: KESÄ - yinjoogaa äänimaljojen kera ma 8.7. klo 18-20.30

59357209_2385697721754634_9191292088602329088_o(1).jpg

Kahden joogaohjaajan, Lauran ja Jonnan, kanssa kohdataan elävä ja dynaaminen kesän energia ja tulielementti. Tämän erikoistunnin antia voit hyödyntää niin joogamatolla kuin maton ulkopuolellakin, arjen valinnoissa ja teoissa. Harjoitus koostuu teoriaosuudesta, kesän vuodenaikaan pohjautuvasta yinjoogaharjoituksesta sekä äänimaljarentoutuksesta.

Teoriaosuudessa Laura ja Jonna perehdyttävät sinut kesän vuodenajan ominaispiirteisiin kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. Käymme läpi vuodenaikaan liittyvän sisäelinparin sekä niiden meridiaanit, energiakanavat, joiden avulla voimme hoitaa, aktivoida ja tasapainoittaa sisäelinparin monimuotoisia tehtäviä kehon sekä mielen tasolla. Ohjaajat johdattavat sinut myös äänimaljojen maailmaan; mihin äänimaljojen toiminta perustuu ja mihin niistä voi saada apua.

Yinjoogaharjoitus sisältää kesän meridiaanipareja tukevia asanoita. Asanoiden aikana ohjaajat asettavat äänimaljoja osallistujien kehon päälle. Äänimaljojen värähtely auttaa kehoa rentoutumaan asanoissa. Harjoitus päättyy 15 minuutin mittaiseen äänimaljarentoutukseen, jonka jälkeen tarjolla on teetä ja naposteltavaa.

HINTA:
Tämän kahden ohjaajan erikoispitkä tunti maksaa sinulle joko 40 euroa tai kolme käyntiä 5x-, 10x- tai 20x-kortista.

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittautumiset ja lisätiedot sähköpostissamme joogakerttuli(at)gmail.com.
Ilmoittaudu sitovasti viim to 4.7. mennessä. Tämän jälkeen peruminen ainoastaan lääkärintodistuksella, paikan voi antaa myös toiselle osallistujalle. Tunti toteututaan mikäli osallistujia on väh 6 hlöä.

OPETTAJAT:
Jonna Nykänen (RYT300 joogaohjaaja, äänimaljahoitaja ja hengitysohjaaja) ja Laura Yli-arvela (RYT250 joogaohjaaja ja äänimaljahoitaja)

Olet lämpimästi tervetullut!

Yinjoogaa, flowjoogaa ja äänimaljoja ke 29.5. klo 17->

Vesitoukokuu.jpg

Tervetuloa Joogakerttulin kerran kuussa järjestettävään äänimaljakeskiviikkoon!

Luvassa on kaksi erilaista harjoitusta:
- lempeä flow + äänimaljat klo 17-18.15
- yinjooga + äänimaljat klo 18.45-20.15

Voit myös osallistua molemmille tunneille ja viettää hyvinvointi-illan keskellä viikkoa!

Paikan tunnille voit varata osoitteessa: www.varaaheti.fi/joogakerttuli. Tunnin hinta on 15€/13€, voit myös maksaa Joogakerttulin joogakorteilla osallistumisesi (Huom. vanha tutustumiskortti ei käy maksuna erikoistunteihin!). Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa. Ohjaajana rekisteröity joogaohjaaja, hengitysohjaaja ja äänimaljahoitaja Jonna Nykänen.

Lempeä flow:
Hidas ja virtaava harjoitus, jossa pyritään avaamaan ja myös vahvistamaan kehoa. Tunnilla liikutaan oman hengityksen tahdissa kehoa kuunnellen. Etsimme kehoon ja mieleen tilaa oman kehon luonnollisia rajoja hellästi venytellen. Tunti sisältää seisten ja istuen sekä lattiantasolla tehtäviä asanoita. Hengitysharjoitukset ja lyhyt meditaatiohetki viimeistelevät kehoa hellästi herättelevän ja mieltä rauhoittavan tunnin. Loppurentoutuksessa saat nauttia äänimaljojen syvälle menevästä ja hoitavasta äänestä. Tunti sopii hyvin aloittelijoille sekä rauhallisesta, mutta liikkuvasta harjoituksesta nauttiville.

Yinjooga:
Yinjooga on rauhalliseen tahtiin etenevä, syvästi rentouttava harjoitus, jossa pysytään asanoissa noin 3-8 minuuttia. Viipyilevät, rennolla keholla tehtävät asanat auttavat lihaskalvoja toimimaan paremmin; heräilemään, uudistumaan ja vilkastuttamaan koko kehon aineenvaihduntaa. Kalvot ulottuvat kaikkialle kehossamme, ja kun kalvot ovat avoimia, liikkuvia ja elastisia, lihakset saavat käyttöönsä voimansa ja liikkuvuutensa, sisäelimillä on tilaa toimia ja nivelet liikkuvat soljuvasti.
Tämä hidastempoinen ja meditatiivinen harjoitus on tarpeellinen vastapaino kiireiselle arjellemme. Yintunnilla hermostomme asettuu levon tilaan ja harjoituksella on stressiä alentava vaikutus. Yinjooga voi parantaa ruuansulatusta, immuniteettia, unenlaatua sekä tasata hormoneja ja verenpainetta.

Molemmilla tunneilla saat asanaharjoituksesi höysteeksi äänimaljojen syvärentouttavan vaikutuksen. Tunti viimeistellään äänimaljakylvyllä, jossa saat vain ottaa hyvän asennon viltin alla ja antaa ääniaaltojen hoitaa ja huuhtoa kehon viimeisetkin jännitykset mennessään.

Lämpimästi tervetuloa ♥

Yinjooga - viisi elementtiä pe 24.5. klo 16.45-19

Viisielementtiä.jpg

Kiinalaisen maailmankatsomuksen mukaan maailman asiat syntyivät qi:n (elämän energia) virratessa viiden vaiheen läpi. Nämä vaiheet, joita voi kutsua myös elementeiksi, ovat:
- puu (ylöspäin suuntautuva nuori uutta synnyttävä yang-energia)
- tuli (dynaaminen vahva ulospäin suuntautuva yang-energia)
- maa (keräävä vakauttava yin-energia)
- metalli (sisäänpäin suuntaava tiivistyvä yin-energia)
- vesi (laskeutuva salaperäinen ja virtaava yin-energia)

Viiden elementin teoria on keskeinen osa kiinalaista filosofiaa. Sen voi katsoa ulottuvan sekä luontoon että ihmiseen, jokaiselle elämänosalueelle. Ravintoa, lääketiedettä, pukeutumista, hyvinvointia ja joogaharjoitusta voidaan rytmittää, vahvistaa, tukea ja hoitaa viiden elementin teorian avulla. Jokaiseen elementtiin löytyvät vastineet myös ihmiskehosta, sisäelinten ja meridiaanien (eli energiakanavien) kautta. Myös ihmisen henkisyyttä ja psykologiaa voidaan tarkastella tämän teorian valossa.

Tällä erikoistunnilla käymme läpi koko kehon. Aloitamme käsillä olevasta vuodenajasta ja siihen liittyvästä elementistä ja matkaamme elementtien läpi kohdistaen asennot kutakin elementtiä vastaaviin energiakanaviin. Harjoituksen aikana ohjaaja kertoo missä energiakanavat sijaitsevat ja miten voit mieltä kohdistamalla lisätä harjoituksen syvyyttä.

Erikoistunnin hinta on kaksi kertamaksua (30 €/26 €) tai kaksi käyntikertaa Joogakerttulin prepaid-korteista. Hintaan sisältyy luomuteetä ja pientä naposteltavaa. Sitovat ilmoittautumiset ke 22.5. klo 24 mennessä sähköpostiin: joogakerttuli@gmail.com (tämän jälkeen peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, paikan voi antaa myös toiselle osallistujalle). Tunti pidetään jos osallistujia on vähintään kuusi.

Ohjaajana toimii Jonna Nykänen, jolla on joogaohjaajan (RYT300), äänimaljahoitajan ja hengitysohjaajan koulutusten lisäksi taustaa kiinalaisissa taistelulajeissa (kung fu ja tai chi).

Restoratiivinen jooga ja eteeriset öljyt pe 17.5. klo 18.30-20

59983440_2385540751770331_5589700962794078208_o.jpg

Tervetuloa hemmotteluun! Rauhoittavaa restoratiivista joogaa ja eteeristen öljyjen hentoja tuoksuja. Tunnin aikana jännitykset sulavat ja keho sekä mieli valmistautuvat uneen. Viivymme lempeissä asennoissa 5-20 min kerrallaan.
Ihana tilaisuus tulla arjen keskeltä pysähtymään ja lahjoittamaan aikaa itsensä kuuntelulle!

Restoratiivinen jooga on hoitava harjoitus, joka palauttaa elimistön voimavaroja ja aktivoi parasympaattista hermostoa sekä auttaa ehkäisemään stressiä.

Tälle joogamuodolle on tyypillistä runsas joogavälineiden käyttö kehon tukemiseksi ja rentoutumisen edistämiseksi (huovat, bolsterit, blokit). Venytyksen sijasta kehossa tuntuu lempeää avautumista. Sopii aloittelijallekin!

Pukeudu lämpimästi joustaviin vaatteisiin ja sukkiin. Voit ottaa lisävarusteeksi esim. oman silmätyynyn mukaan, mutta studioltamme löydät myös riittävän varustuksen.

Pilates ja selkä -työpaja la 18.5. klo 11-14

55927942_2525770980766347_7112260465429839872_n.jpg

Pilates ja selkä -syventävä työpaja

Lauantaina 18.5.2019 klo 11-14 Joogakerttulissa
hinta 35€
Ilmoittautuminen: annirissanen@gmail.com 13.5 mennessä

Pilates ja selkä -työpaja keskittyy selän hyvinvointiin. Kurssi sopii erityisesti niille, jotka haluavat tukea joogaliikkeiden tekemiseen turvallisesti sekä kaikille selänhyvinvoinnista kiinnostuneille. Aiempaa kokemusta pilateksesta ei tarvita.

Selän hyvinvoinnin peruspilarit ovat liikkuvuus, voima, lepo sekä hyvä toiminnallinen ryhti. Pilatesmenetelmän avulla opit pitämään huolta selästäsi. Kurssilla tehdään harjoitteita, jotka lisäävät selän liikkuvuutta ilman, että selkäranka joutuu rasitukselle. Liikkeet vahvistavat erityisesti syviä lihaksia sekä keskivartalon lihaksia, jolloin selkä vahvistuu turvallisella tavalla. Liikkeet tehdään tarkasti, jotta opit oikean tekniikan selän ojennukseen, taivutukseen sekä kiertoliikkeeseen. Ryhtiharjoitusten avulla vahvistetaan hyvää toiminnallista ryhtiä, joka tukee ergonomista kehonkäyttöä sekä ehkäisee rasitusvammojen syntymistä. Kurssilla tutustutaan pääpiirteittäin selän anatomiaan. Saat mukaasi harjoitusohjelman, jonka avulla voit jatkaa harjoittelua itsenäisesti.

Kurssin opettajana on Anni Rissanen. Hän on ohjannut pilatesta vuodesta 2009 ja opiskellut pilatesohjaajaksi Somatic Studiolla 2016-17. Hän on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakouluista 2009. Annilla on laaja kokemus kehollisuudesta tanssijan, tanssinopettajan ja pilatesohjaajan työn kautta. Hän on opettajana rauhallinen ja tarkka, tunnit ovat lempeän dynaamisia ja liikkeet tehdään ehdottomasti turvallisella tavalla. Pilates-harjoituksen avulla Anni on pitänyt huolta oman selkänsä hyvinvoinnista sekä löytänyt liikkumiseen vapautta.

lisätiedot www.virgiinia.com