Hiljainen yinjooga pe 1.11. klo 18.30-20

Hiljainenyin.jpg

Hiljainen yinjooga on minimalistinen ja meditatiivinen hiljaisuudessa tehtävä harjoitus. Äänimaljojen ikiaikainen ääni sekä yksinkertainen ohjeistus kuljettavat sinut asanoihin. Tämä harjoitus antaa sinulle mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle omaan harjoitukseen, todistaa meneillään olevia kehon ja mielen prosesseja sekä etsiä sisäistä tyyneyttä. Harjoitus sopii sinulle, jos yinjooga on sinulle tuttua (olet käynyt ainakin yhdellä tunnilla ja tunnet harjoituksen tyylin). Tunti päättyy 15 minuutin mittaiseen äänimaljarentoutukseen.

Laskeudumme harjoituksen myötä pyhäinpäivän viettoon. Pyhäinpäivä, vanhan kansan tuntema kekri, oli muinaisten suomalaisten uusi vuosi. Tuolloin juhlittiin päättyvää satokautta, tasattiin kalenteri ja annettiin lupa edesmenneiden läheisten vierailla kylässä. Nykyäänkin on tapana muistaa tuonpuoleiseen siirtyneitä kynttilöin. Kekrin tyyppinen perinne on tuttu monissa muissakin viljelykulttuureissa, kuten Meksikolassa kuolleiden juhlana ja kelttiläisenä halloweenina.

Erikoistunnin hinta on 15 €/13 € tai yksi käyntikerta Joogakerttulin prepaid-korteista. Hintaan sisältyy luomuteetä ja pientä naposteltavaa.

Ohjaajana toimii jooganopettaja Jonna Nykänen, joka rakastaa hiljaisuutta.

Pyhä Nainen: Hoiva ja turva la 21.9. klo 12-15

Tutustumme työpajoissa erilaisiin naiseuden puoliin ja siihen, miten voimme löytää itseämme niistä. Työpaja on tarkoitettu vain naisille ja se sisältää teemaan liittyviä harjoituksia. Työpajoja tulee olemaan kolme tämän syksyn 2019 aikana ja ensimmäisenä teemana on hoiva ja turva.

Tarkastelemme kolmen tunnin aikana yhteyttämme hoiva-puoleemme. Mikä on meillä luonnollisin hoivaamisen muoto? Miten voimme antaa sitä itsellemme, jotta kokisimme turvaa? Mitä meissä herää, kun itse vastaanotamme hoivaa? Mikä luo turvaa ja miten voimme vaalia sitä itse kuitenkaan kaventamatta osallistumista elämän tuomiin tilanteisiin?

Yhdistän työpajoissa vapaasti joogaa, vapaata liikettä sekä tantraa. Näiden erilaisten menetelmien osuudet vaihtevat kerroittain eli on hyvä huomioida, että työpajassa tulee olemaan sekä itsenäistä kehotyöskentelyä että parettain tehtäviä harjoituksia. Aiempaa kokemusta joogasta tai tantrasta ei tarvitse olla, mutta osallistujilla on hyvä olla tuntumaa oman itseänsä kohtaamisesta ja kykyä kantaa itsensä tilassa. Jokaisessa lauantaissa on myös paikalla avustaja, joka osallistuu harjoituksiin ja tarvittaessa on kuuntelevana korvana tai sylinä osallistujille.

Työpajan kesto on 3 tuntia ja sen hinta on 40€ perushinta / 35€ vähävaraiset. Seuraavat kerrat ovat:. 26.10 ja 30.11..

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: mira.niemi@gmail.com/044-0405068

Hellästi heilahda heleään huomaamme! ♥ TS. Tervetuloa! :)

Vuodenajat: SYKSY -yinjoogaa äänimaljojen kera pe 18.10. klo 17-19.30

69395744_2471650523159353_5476398991086190592_o.jpg

Pimenevässä perjantai-illassa kahden Kerttulin ohjaajan, Lauran ja Jonnan, voimin sukelletaan tutkimusmatkalle etsimään syksyn olemusta niin joogaharjoituksessa kuin joka päiväisissä arjen tietoisissa valinnoissa ja teoissakin. Harjoitus koostuu lyhyestä teoriaosuudesta, syksyn vuodenaikaan pohjautuvasta yinjoogaharjoituksesta sekä äänimaljarentoutuksesta.

Teoriaosuudessa Laura ja Jonna perehdyttävät sinut syksyn vuodenajan ominaispiirteisiin kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. Kertaamme vuodenaikaan liittyvän sisäelinparin sekä niiden meridiaanit, energiakanavat, joiden avulla voimme hoitaa, aktivoida ja tasapainoittaa sisäelinparin monimuotoisia tehtäviä kehon sekä mielen tasolla. Ohjaajat johdattavat sinut myös äänimaljojen maailmaan; mihin äänimaljojen toiminta perustuu ja mihin niistä voi saada apua.

Yinjoogaharjoituksessa asanoiden aikana ohjaajat asettavat äänimaljoja osallistujien kehon päälle. Äänimaljojen värähtely auttaa kehoa rentoutumaan asanoissa. Harjoitus päättyy 15 minuutin mittaiseen äänimaljarentoutukseen.

HINTA:
Tämän kahden ohjaajan erikoispitkä tunti maksaa sinulle joko 40 euroa tai kolme käyntiä 5x-, 10x- tai 20x-kortista.

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu työpajaan sähköpostissamme joogakerttuli(at)gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle).

OPETTAJAT:
Jonna Nykänen (RYT300 joogaohjaaja, äänimaljahoitaja ja hengitysohjaaja) ja Laura Yli-arvela (RYT300 joogaohjaaja ja äänimaljahoitaja)

Olet lämpimästi tervetullut! ❤️

Yinjoogan erikoistunti - Viisi elementtiä su 13.10. klo 14.15-16.30

Viisielementtiäcover.jpg

Kiinalaisen maailmankatsomuksen mukaan maailman asiat syntyivät qi:n (elämän energia) virratessa viiden vaiheen läpi. Nämä vaiheet, joita voi kutsua myös elementeiksi, ovat:
- puu (ylöspäin suuntautuva nuori uutta synnyttävä yang-energia)
- tuli (dynaaminen vahva ulospäin suuntautuva yang-energia)
- maa (keräävä vakauttava yin-energia)
- metalli (sisäänpäin suuntaava tiivistyvä yin-energia)
- vesi (laskeutuva salaperäinen ja virtaava yin-energia)

Viiden elementin teoria on keskeinen osa kiinalaista filosofiaa. Sen voi katsoa ulottuvan sekä luontoon että ihmiseen, jokaiselle elämänosalueelle. Ravintoa, lääketiedettä, pukeutumista, hyvinvointia ja joogaharjoitusta voidaan rytmittää, vahvistaa, tukea ja hoitaa viiden elementin teorian avulla. Jokaiseen elementtiin löytyvät vastineet myös ihmiskehosta, sisäelinten ja meridiaanien (eli energiakanavien) kautta. Myös ihmisen henkisyyttä ja psykologiaa voidaan tarkastella tämän teorian valossa.

Tällä erikoistunnilla käymme läpi koko kehon. Aloitamme käsillä olevasta vuodenajasta ja siihen liittyvästä elementistä ja matkaamme elementtien läpi kohdistaen asennot kutakin elementtiä vastaaviin energiakanaviin. Harjoituksen aikana ohjaaja kertoo missä energiakanavat sijaitsevat ja miten voit mieltä kohdistamalla lisätä harjoituksen syvyyttä.

Erikoistunnin hinta on kaksi kertamaksua (30 €/26 €) tai kaksi käyntikertaa Joogakerttulin prepaid-korteista. Hintaan sisältyy luomuteetä ja pientä naposteltavaa. Sitovat ilmoittautumiset to 10.10. mennessä sähköpostiin: joogakerttuli@gmail.com (tämän jälkeen peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, paikan voi antaa myös toiselle osallistujalle). Tunti pidetään jos osallistujia on tarpeeksi ilmoittautumispäivämäärään mennessä.

Ohjaajana toimii Jonna Nykänen, jolla on joogaohjaajan (RYT300), äänimaljahoitajan ja hengitysohjaajan koulutusten lisäksi taustaa kiinalaisissa taistelulajeissa (kung fu ja tai chi).

Alkuperäinen kuva: Jenny Paalijärvi

Joogaa ja kirjoittamista la 5.10. klo 14-16

69496521_2470474959943576_2280388056605261824_o.jpg

Kevennä olo inspiroivalla kokonaisuudella, jossa yhdistyvät joogan ja luovan kirjoittamisen rentouttavat vaikutukset. Kirjoittamalla voit purkaa mielen taakkoja paperille, löytää vapautta ja uusia ratkaisuja. Lempeä jooga lievittää jännityksiä ja saa kynän vauhtiin. Luvassa rauhoittava pysähtymishetki oman itsen äärelle.

KENELLE:
Sekä kirjoittamis- että joogaosuudet sopivat kaikille, myös ensikertalaisille.

SISÄLTÖ:
Teemme lempeää ja kaikille soveltuvaa hathajoogaa sekä helppoja hengitys- ja keskittymisharjoituksia. Kirjoittamisosuudet koostuvat 5-10 minuutin mittaisista harjoituksista. Kirjoitat vain itsellesi, oikeinkirjoituksesta ei välitetä.

VARUSTEET
Ota mukaan oma muistikirja ja kynä sekä joogaamiseen soveltuvat joustavat vaatteet.

OHJAAJA:
Joogakerttulin joogaopettaja Kirsi Saivosalmi, joka on joogalle omistautumisen lisäksi luovan kirjoittamisen ohjaaja ja toimittaja. Opiskelutaustaltaan Kirsi on myös englannin kielen & kirjallisuuden FM ja aineenopettaja. Hänen kirjoittamisryhmänsä ovat kokoontuneet Pienessä Kirjapuodissa vuodesta 2015.
Luvassa kokonaisvaltaista itsensä hemmottelua. Lämpimästi tervetuloa!

OSALLISTUMISMAKSU:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa joogakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna tähän työpajaan).
Osallistumismaksu sisältää myös teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN SÄHKÖPOSTITSE:
joogakerttuli@gmail.com
Ilmoittautuminen on sitova, peruutukset lääkärintodistuksella, tai voit siirtää paikkasi myös kaverillesi.

Restoratiivinen jooga ja eteeriset öljyt pe 20.9. klo 18.30-20

69223103_2470483316609407_3344982244509876224_o.jpg

Tervetuloa hemmotteluun! Rauhoittavaa "levon joogaa" ja eteeristen öljyjen hentoja tuoksuja. Tunnin aikana jännitykset sulavat ja keho sekä mieli valmistautuvat uneen. Viivymme lempeissä asennoissa 5-20 min kerrallaan.
Ihana tilaisuus tulla arjen keskeltä pysähtymään ja lahjoittamaan aikaa itsensä kuuntelulle!

Restoratiivinen jooga on hoitava harjoitus, joka palauttaa elimistön voimavaroja ja aktivoi parasympaattista hermostoa sekä auttaa ehkäisemään stressiä.

Tälle joogamuodolle on tyypillistä runsas joogavälineiden käyttö kehon tukemiseksi ja rentoutumisen edistämiseksi (huovat, bolsterit, blokit). Venytyksen sijasta kehossa tuntuu lempeää avautumista. Sopii aloittelijallekin!

Pukeudu lämpimästi joustaviin vaatteisiin ja sukkiin. Voit ottaa lisävarusteeksi esim. oman silmätyynyn mukaan, mutta studioltamme löydät myös riittävän varustuksen.

Johdatus yinjoogaan su 15.9. klo 13-15.15

Johdatusyinjoogaan.jpg

Mitä on yinjooga? Mitä ihmettä ovat faskiat tai meridiaanit? Mikä viiden elementin teoria? Tule ottamaan selvää Johdatus yinjoogaan -työpajaan!

Käymme läpi yinjooga-harjoittelulle olennaiset aspektit, tutustumme pääpiirteittäin kiinalaisen lääketieteen perusperiaatteisiin ja elementtiteoriaan sekä tutustumme yinjoogan apuvälineisiin. Lopuksi teemme harjoituksen, jossa sovellamme opittuja asioita.

KENELLE:
Työpaja sopii kaikille, aiempaa kokemusta ei tarvita.
Opit kaiken olennaisen aloittaaksesi yinjooga-harjoittelun tai saat taustatietoa, jos olet harjoitellut jo jonkin aikaa.

HINTA:
Työpajan hinta on joko 30 € tai kaksi käyntikertaa joogakortista.
Hinta sisältää teen ja pientä naposteltavaa.

ILMOITTAUTUMINEN:
Ilmoittaudu työpajaan sähköpostissamme joogakerttuli(at)gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova (peruutukset ainoastaan lääkärintodistuksella, oman paikan voi myös antaa toiselle osallistujalle).

OPETTAJA:
Työpajan ohjaa Jonna Nykänen, joka ohjaa Joogakerttulissa yinjoogatunteja. Jonna on suorittanut RYT100 yinjoogaopinnot Sebastian Pucellen ja Murielle Burellierin ohjauksessa.

Lämpimästi tervetuloa yinin maailmaan!

Läsnäolon ja myönteisen kosketuksen työpaja su 20.10. klo 10.30-12

68490888_1372866302864088_90676165596938240_o.jpg

Läsnäolon ja myönteisen kosketuksen työpaja on kokemuksellinen ja vuorovaikutuksellinen matka aisteihin, läsnäoloon ja rentoutumiseen. Kosketus on moniaistinen ja henkilökohtainen kokemus - ihmisyyden ja olemassaolon peruskivi.
Myönteisen kosketuksen kokeminen jää helposti piiloon arjen keskellä. Tarvitsemme kosketusta ollaksemme olemassa sekä ollaksemme yhteydessä ympäristöön, jossa elämme. Myönteinen kosketus mahdollistaa turvallisen, odotuksettoman ja vastiikkeettoman toisen ihmisen kohtaamisen, jossa on aikaa läsnäololle, itsensä ja toisen kuuntelemiselle.

Läsnäolon ja myönteisen kosketuksen työpaja on sinulle, joka haluat antaa itsellesi ja kehollesi aikaa olla. Myönteinen kosketus mahdollistaa kehon kokonaisvaltaisen rentoutumisen. Aamupäivän aikana käymme läpi kosketuksen ja koskettamisen perusperiaatteita keskustellen ja kokemisen kautta rauhoittavassa, kannustavassa ja hyväksyvässä ilmapiirissä.

Aamupäivään kuuluu alkurenoutus, kohtaaminen ja kosketus eri aistein ryhmässä sekä tarinallinen hierontahetki pareittain. Voi tulla mukaan yksin tai ystävän / vanhemman tai puolison kanssa.

Satuhieronta- ohjaajana toimimisen sekä tanssi- ja liiketerapian koulutuksen kautta olen vahvasti sitä mieltä, että myönteinen läsnäoleva kosketus kuuluu meille kaikille - myös aikuisille.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

HUOM! Oma alusta/ peitto / villasukat mukaan.

HINTA
23€ / 90 min työpaja

ILMOITTAUTUMISET
Työpajaan tulee ilmoittautua sitovasti ennakkoon. Mukaan mahtuu 16 henkilöä. Työpaja järjestetään kun ilmoittautuneita on 13.10. mennessä vähintään 8.

Ilmoittaudu osoitteeseen lasnaolonhetki@gmail.com
Miia Lehtonen | 040 521 22 32
Liitä ilmoittautumiseesi nimesi ja puhelinnumerosi.

Saat laskun paluupostina ilmoittautumisen yhteydessä.

Kyykky kuntoon - Sonkyo stretch la 28.9. klo 10.30-12.30

67873000_1200676956791733_4485420555519918080_o.jpg

Sonkyo strech eli kyykkyvenyttely lisää liikkuvuutta ja voimaa nilkoissa, polvissa, etu- ja takareisissä, lonkissa, lantiossa ja selässä. Sonkyo strech -harjoittelun avulla kykkiminen onnistuu helpommin ja rennommin!

Tehokas liikesarja tehdään enimmäkseen lattiatasossa. Harjoituksessa edetään rauhallisessa tahdissa ja venytyksestä toiseen siirrytään flowmaisesti. Harjoitus on meditatiivinen.

Ohjaaja käy tukemassa venytyksiä eri tekniikoin käyttäen käsiä ja jalkoja. Tämä syventää rentoutta venytyksissä.

Workshopin lopuksi saatat huomata, kuinka makealta kyykky tuntuu!

Sonkyo Stretch on jatkumoa shindo kehotyöskentelylle. Sonkyo strechin on kehittänyt shindon ”äiti”, japanilainen sensei Kazuko Kuratomi.

Syvä, rento kyykky on ihmisen luonnollinen lepoasento. Kyykkyssä selkä ja lantio asettuvat niille ominaisiin asentoihin. Kyykky on myös tehokas apu selkävaivoihin ja hartiajumeihin.

Alustat ja apuvälineet löytyvät Joogakerttulista.

Workshopin ohjaa Jomon-shindo -ohjaaja Elina Yamano.


WORKSHOPIN HINTA

30€ / 25€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, vanhempainvapaalaiset)

Maksutapana on lasku (lähetetään sähköpostitse)

Sitovat ilmoittautumiset 21.9. mennessä: elina@elinayamano.com

Mukaan mahtuu max 11 henkilöä. Minimiosallistujamäärä 4 henkilöä.

Lämpimästi tervetuloa!

Iyengarjoogan iltapäivä Jennyn kanssa su 22.9. klo 11-14

67830746_2455889974735408_1156574112299089920_o.jpg

Tervetuloa kaikki iyengarjoogan harrastajat Jenny Laurosen osaavaan ja sydämelliseen opetukseen sunnuntain erikoispitkälle tunnille!

On ilo saada kokenut iyengaropettaja Jenny vieraaksemme.
Jos iyengarjooga on sinulle tuttua, niin nyt kannattaa käyttää tilaisuus hyödyksi. Saat rautaisannoksen iyengarjoogan tarkkaa ja antoisaa harjoittelua, josta ammennat pitkälle tulevassakin joogaharjoituksessasi.

Saliimme mahtuu vain 13 joogaajaa, joten oma paikka kannattaa varata nopeasti.

Kolmen tunnin kokonaisuuden hinta on 35 euroa tai kolme käyntikertaa Joogakerttulin sarjakortista (tutustumiskortti ei käy maksuna). Maksun voi hoitaa paikan päällä tunnille tultaessa.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse joogakerttuli(at)gmail.com.